E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'dan Veliaht Prens Selman'a destek---

Pompeo'dan Veliaht Prens Selman'a destek

Pompeo'dan Veliaht Prens Selman'a destek
28 Kasım 2018 - 19:02 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı Mattis ile birlikte Senato'da Kaşıkçı cinayeti için brifing verdi. İki bakan, cinayetle bin Selman'ın bağlantısını kesin dille reddetti

İstanbul'da 2 Ekim'de hunharca katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bütün gelişmeler, ABD Senatosu'nda, kapalı kapılar ardında enine boyuna tartışıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Savunma Bakanı Jim Mattis, Senatörleri bilgilendirdi. Suudi Arabistan'a güçlü bir karşılık verilmesi gerektiğini savunan lobileri ikna etmeye çalıştı.

Dışişleri Bakanı Pompeo, cinayet yüzünden Kongre'de sürekli yakınanların sesini yükselttiğini, medyanın da konuya adeta üşüştüğünü anlattı.

Pompeo, "ABD-Suudi Arabistan ilişkilerinde gerilemeye gidilmesi, ABD ve müttefiklerinin çıkarları açısından ölümcül bir hata olacaktır." dedi.

Pompeo Suudi Arabistan'ın bölge açısından kaybedilemeyecek derecede önem taşıyan bir müttefik olduğunu ifade etti.

Savunma Bakanı Mattis de, ülkesinin bu cinayete asla göz yummayacağını kaydetti.

Mattis, ülkesinin Yemen'den askeri desteğini çekmesi ve önemli ortaklarına silah satışını durdurmasının yanlış bir yol olacağını da vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, gün içerisinde yaptığı bir diğer açıklamada, "(Suudi Arabistan) Krallık, Orta Doğu'da istikrar için önemli bir güç. Suudi Arabistan, Irak'ın kırılgan demokrasisini güvence altına almak ve Bağdat'ın, Tahran'ın değil Batı'nın çıkarlarına bağlı kalması için çalışıyor. ABD, esasen Amerikan değerleriyle tutarsız olan Kaşıkçı'nın öldürülmesine göz yummuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)