E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'dan skandal 'Kapalı Maraş' açıklaması!---

Pompeo'dan skandal 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Pompeo'dan skandal 'Kapalı Maraş' açıklaması!
16 Ekim 2020 - 22:59 borsagundem.com

Rum Dışişleri Bakanı Christodoulides ile telefonda görüşen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Maraş'ın açılması kararının geri alınması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'ın telefonda görüşerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde bulunan Kapalı Maraş'ın açılması konusunu ele aldıkları bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yapılan açıklamada, Pompeo'nun Maraş'ın açılması kararının geri alınması çağrısı yaptığı belirtilirken, BMGK'nin 9 Ekim’deki Maraş toplantısını ve başkanlık açıklamasını hatırlattığı kaydedildi.

Ortagus'un açıklamasında, Pompeo ve Christodoulides arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin detaylar paylaşıldı.

Pompeo'nun görüşmede Kapalı Maraş'ın 46 yıl sonra bir bölümünün halkın kullanımına açılmasından duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtilen açıklamada, "Bakan Pompeo, bu kışkırtıcı adımın 550 ile 789 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarına karşı olduğu ve uzlaşma görüşmelerine yardımcı olmayacağını ifade etti." değerlendirmesinde bulunuldu.

Türk istihbaratı BAE ajanını yakaladı

Bununla birlikte Pompeo'nun Maraş'ın açılması kararının geri alınması çağrısı yaptığı belirtilen açıklamada, BMGK'nin 9 Ekim’deki Maraş toplantısını ve başkanlık açıklamasını hatırlattığı kaydedildi.

Açıklamada, "ABD, adayı iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak yeniden birleştirmek için tüm Kıbrıslılara ve tüm bölgeye fayda sağlayacak kapsamlı bir çözümü desteklemeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 6 Ekim'de Ankara ziyareti sırasında Maraş'ın açılmasına dair hazırladıkları yol haritası doğrultusunda çalışmaları bir aşamaya getirdiklerini ve ilk somut adımı attıklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kapalı Maraş'la ilgili "Maraş'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı olduğu tartışmasız bir gerçektir. Buradaki tasarruf hakkı da Kıbrıs Türk makamlarına aittir." açıklamasında bulunmuştu. 8 Ekim'de 46 yıl sonra bir bölümünün halkın kullanımına açılan Maraş, bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

ABD, Putin'in Yeni START anlaşmasını uzatma teklifini reddetti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa17 Ekim 2020 21:43

    Çok iyi bir komedyen olabilirmiş,nasıl devlet adamı olmuş?

  • Net man 17 Ekim 2020 19:28

    Defol git ABD...Defolup git...

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ17 Ekim 2020 18:27

    Adamların burunlarını sokmadıkları yer yok ki.gel 10 000 km uzaklıktan bu işe karış.o yüzden her konuda güçlü olacaksın.ALLAH RTE ve BAHÇELİ yi başımızdan eksik etmesin.

  • ALPTUĞ17 Ekim 2020 18:10

    BU ZEBANİ AMERİKAN DİŞİŞLERİ BAKANIMI YOKSA DÜNYADA RUMLARI TEMSİL EDEN AMERİKAN ELÇİSİMİ. YAZIK TÜRKİYEYE ATTIKLARI KAZIK KALMADİ ZİBİDİLERİN.

  • Selim17 Ekim 2020 13:46

    Kapalı Maraş in kimseye bir faydası yoktur. Ancak açılırsa o bolgenin yerüstü ve yeraltı kaynaklarindan faydalanılır. Turizm geliri artabilir. Iş imkanı yaratılır. Kapalı olursa hayalet şehir olarak kalmaya devam eder ve kimseye faydası olmaz. Güney kıbrıs ve batili yabancılar, kapali maraş bolgesinin Kuzey Kıbrıs için faydali olmasini istemez tabi. Belkide yarın Ermenistan in yaptığı gibi en küçük bir firsat bulduğunda orası benim demek için fırsatlar kolluyordur bence. Bence kullanima açılmalı ve oranin nimetlerini Kuzey kıbrıs halkı kullanmalıdır. Zaten söz hakki Kuzey kıbrıs in dir. Diger batili yabancilara ve Guney Kıbrıs a Kapali Maraş soz düşmüyor ki.

  • Vayyy17 Ekim 2020 12:56

    Ulen tombul, sen turkiyeyi eski turkiyemi sandin lavuk.

  • Metin17 Ekim 2020 16:19

    Tavuk , diyecektin zannımca ;) 

  • Dd17 Ekim 2020 12:06

    Reis ne derse odur   nokta....

  • tv17 Ekim 2020 09:48

    boş boş konuma ötur önundeki kemigiye

  • Nedim17 Ekim 2020 07:09

    Hadi oradan rum palikaryası!

  • Yorum17 Ekim 2020 00:07

    Bunların bu oyunları bitmedi gitti bu abd nin fransanın tüm istediği şey türkiyenin çevresindeki tüm ülkelerle düşman olması mısırla suriyeye bunu yaptılar şimdide rusyayla düşman ülke olmamız türkiyenin iyi ilişkiler kurduğu tüm devletlerle arasını bozmak için birşeyler buluyorlar ve arasının bozulmasını sağlıyorlar ama türkiyeyle Rusya buna izin vermiyor abd ve Fransa Ermenistanı kullandı şimdi Ermenistan türkiyeyi kışkırtıp savaşa itmeye çalışıyor Türkiye müdahil olsun ve rusyayla karşı karşıya gelsin nahçıvana roket atmaları bu yüzden iranla olan iyi ilişkilerimizi bozmak için irana roket attılar ama Rusya İran tüm bu olayları okumasını biliyor ve ermenilere ve paşinyanda gerekli cevabı verecek Türkiyeyle avrupa artık birlikte değil abd ile birlikte değil