E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'dan Doğu Akdeniz açıklaması---

Pompeo'dan Doğu Akdeniz açıklaması

Pompeo'dan Doğu Akdeniz açıklaması
02 Eylül 2020 - 17:38 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Tüm taraflara Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz. Ambargonun kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili, tüm taraflara tansiyon düşürme çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Herkesten bölgedeki gerginliği düşürmelerini istiyoruz" dedi.

Pompeo, "Herkesi diplomatik görüşmeleri başlatmaya çağırıyoruz, bölgede askeri gerilimin artması kimsenin faydasına değil" dedi.

Mike Pompeo, Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin ise "doğru bir karar" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Güney Kıbrıs Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik "Bölgede çatışma riskini artıracak bu tür yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını garanti altına alacak adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye ve KKTC, bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkındadır. Millet olarak kararlılıkla ve kenetlenmiş bir halde bu oyunları birlikte bozacak, geleceğe beraberce yürüyecek, bu oyunların parçası olanları da affetmeyecektir" ifadesini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gamlı baykuş03 Eylül 2020 07:34

    Sana dost gibi sarılır ABD ama bir bakmışsın sırtına hançeri saplamis.Yarin bir bakmışsın kendi ambargo koymuş

  • Vatandaş03 Eylül 2020 08:03

    Ülkelerin arasında dostluk yoktur. Çıkar ortaklığı vardır. Çıkarlarımız korumak için doğru adımlar atmamız gerekiyor. Bunların ders olması lazım

  • Ali 03 Eylül 2020 01:06

    Her kese silah sat...işiniz bu ortalık karışsın... Sonra coniler gelsin... ÜST kursun

  • MELİS MARMARİSLİ02 Eylül 2020 21:45

    BU PİSLİKLERİNDE MİMARLARI ABD DİR.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Eylül 2020 20:44

    abd bizim ülkemizdeki tüm pislikleri teröristleri üreten donatan eylem yaptıran  ve şehitlerimizi yapan asıl baş düşmanımız.bunlardan asla dost ve müttefik olmaz.ülkemizin batmasını istiyorlar.

  • mehmet02 Eylül 2020 19:39

    bu adam sırf fitne pompaleyyo... Bu adamın derdi silah satmak. silah lobisi,  nerede gerginlik varsa oraya kadrolu adamlarını yolluyor. Biz de gün gelecek abd nin düşmanlarına silah satacağız..! inş.

  • ahmet02 Eylül 2020 19:37

    sizden ne post olur nede dost herkes yoluna

  • mezarci 02 Eylül 2020 19:34

    ALLAH,in gazabi,Muslun/Turk dusmanlarinin uzerine olsun.AMIIN

  • Metallica 02 Eylül 2020 18:44

    Yunan ve kibris rumu, Turkiye nin gucu ile korkutularak somurgeci zihniyetlere ekonomik ve siyasi acidan mahkum duruma dusuyor. kazanan somurgeciler. kaybeden ise savaşmasa da kaynaklarini somurgecilere akitan yunan ve kibris rumudur

  • manyak herif02 Eylül 2020 18:21

    ambargonun kaldırılması bence de doğru bir karardır.dostumuz amerikalılar bizimle dost olduğu için asla türkiyenin zararına bir karar almaz.ha ortada  bir yanlışlık varsa neticede bu bir dost kazığı olur o kadar.iyi ki amerika gibi dost ve stratejik bir ortağımız var.türkiye  olarak amerikaya her zaman güveniyoruz. 

  • Ali Erdoğan 02 Eylül 2020 18:17

    Ambargonun Kaldırılması Sizin Hangi Tarafta Olduğunuzu Gösteriyor 🤷‍♂️

  • fafa02 Eylül 2020 20:21

    Reyyan,Allah herkese akıl vermiş,bundan daha büyük nimet var mı?Sen kullamasını bilmiyorsan Allah ne yapsın?

  • Reyyan 02 Eylül 2020 18:43

    Akbabalar savaş çıksın silah satayım kazananı ben belirleyeyim senin bi hesabın varsa allahın da bi hesabı var !