E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo: İran gemisinin serbest bırakılma kararı talihsizlik---

Pompeo: İran gemisinin serbest bırakılma kararı talihsizlik

Pompeo: İran gemisinin serbest bırakılma kararı talihsizlik
20 Ağustos 2019 - 06:58 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Cebelitarık yönetiminin İran gemisini serbest bırakmasını talihsiz karar olarak değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cebelitarık yönetiminin alıkoyduğu 'Grace 1' isimli İran tankerini serbest bırakmasına ilişkin açıklamada bulundu. Pompeo, İngiltere'ye üstü kapalı bir biçimde sitem ederek, kararın 'çok talihsiz' olduğunu dile getirdi.

Pompeo, alıkonulan 'Grace 1' isimli İran tankerinin serbest bırakılması kararını değerlendirdi.
Fox News'e açıklamalarda bulunan Pompeo, kararın İngiltere tarafından yapılan bir hata olup olmadığı yönündeki soruya, "Bu geminin serbest bırakılması çok talihsiz bir durum" yanıtını verdi.

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoyu ihlal ettiği gerekçesiyle İran'a ait Grace 1 petrol tankerini alıkoymuştu.

Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, 15 Ağustos'ta gemiyi serbest bırakma kararı aldığını açıklamıştı.

Washington'da bir mahkeme, geçen hafta Cebelitarık yönetimi tarafından serbest bırakılacak İran'a ait petrol tankerine el konulması için karar çıkartmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)