E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo çark etti: Türkiye'nin meşru güvenlik kaygısı var---

Pompeo çark etti: Türkiye'nin meşru güvenlik kaygısı var

Pompeo çark etti: Türkiye'nin meşru güvenlik kaygısı var
10 Ekim 2019 - 12:27 borsagundem.com

Suriye'nin kuzeyindeki harekatı değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin güney  sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve  huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Türkiye'nin  meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var." dedi.

Dışişleri Bakan Pompeo, ABD'nin PBS televizyonundan sunucu Judy  Woodruff'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış  Pınarı Harekatı'na ilişkin soru üzerine, "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı  var. Güneylerinde terör tehdidi var. Biz ABD'nin hedefleri doğrultusunda  Suriye'de DEAŞ tehdidi ile mücadele ederken terörün Türkiye'deki insanları hedef  almaması için elimizden geleni yaptık. Bunu yapmaya da devam edeceğiz."  değerlendirmesinde bulundu.

Pompeo, sunucu Woodruff 'un, ABD'nin YPG/PKK'nın yönlendirdiği  grupları "müttefik" kabul etme konusunda görüşünü değiştirip değiştirmediğini  sorması üzerine, "Türkiye'nin meşru güvenli kaygısı var. Bunu daha önce söyledik.  Ben kişisel olarak da söyledim. Güneylerinde terör tehdidi var." ifadelerini  kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile  telefon görüşmesinin ardından bölgedeki ABD askerlerinin çekildiğini hatırlatan  sunucunun "ABD, harekat için Türkiye'ye yeşil ışık yakmış görünüyor." yorumunu  yapması üzerine Pompeo, şunları kaydetti:

"Hayır, bu doğru değil. ABD, harekat için yeşil ışık yakmadı. Pazar  gecesi yapılan görüşmede bölgedeki ABD askerilerinin risk altında kalabileceği  ortaya çıkınca Başkan Trump askerleri zarar görmeyecekleri bir yere kaydırmaya  karar verdi. Yapılan budur."

ABD'nin DEAŞ'ın Suriye'den temizlenmesi için çok taraflı bir mücadele  yürüttüğünü ve hedefe ulaştığını belirten Pompeo, bu konudaki kararlılığın  süreceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Tecer10 Ekim 2019 23:16

    Acaba sonraki adimlari nedir, ne planlıyorlar. Boş yere söylemezler bu sözleri .feto gibi hain planları olabilir. Uyanık olup hep beraber düşünelim.

  • Ahmet sağlam 10 Ekim 2019 21:31

    Oyun var bu işin içinde göreceğiz.Bu projeyi bu adamlar yıllardır sürdürüyor.bir oyun var ama mecbur girecektik inşallah en az zararla çıkarız.rabbim askerimizi korusun.

  • Sebati Simez10 Ekim 2019 16:16

    şu adamın hareketlerinden bir şey çıkartamayan chp ve iyi partiye yazıklar olsun.eşek gibi oldular karizmaları çizildi onlarda anladılar ki  Türkiye bir daha dönülmemek üzere ellerinden ve kontrollerinden çıkacak ve başlarına büyük büyük bela olacaklar.

  • Fffff10 Ekim 2019 13:27

    Adamlara çark etti falan diyoruzda adamların şuan yaptıkları bizim lehimize... Hem Trump'ın hemde bakanlarının üstünde çok büyük diplomasi ve lobi baskısı var... Graham Lindsey gibi sözde Türkiye dostu senatörler maskelerini çıkarıp gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar. Artık açık açık Türkiye düşmalığı yapıyorlar. Trump ve ekibinin bu süreçte çelişkili açıklamalar yapması gayet normal. Baskıyı aşmaları için zaman lazım, bizimde askerlerimizin hedefleri bir an önce ele geçirmesi lazım. Gerisi bi şekilde orta yol bulunur

  • Mehmet10 Ekim 2019 13:02

    adamı evanjelistler ve yahudi lobisi sıkıştırıyor..

  • : ))10 Ekim 2019 12:52

    aynı bizim siyasi gibi .. sabah başka.. akşam başka... öğlen başka : )) alışkınız biz. anlat ponmpeoı

  • t10 Ekim 2019 12:38

    çark mark değil, iç siyasete oynuyorlar. önlerinde yaklaşan bir seçim var. amerikada ne demokratlar ne cumhuriyetçiler ne türkleri ne de kürtleri niye umursasın?

  • YAKUP KIZIL10 Ekim 2019 12:37

    NE KAREKTERSİZ ADAMLARSINIZ OMURGASIZLAR