E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Türkiye açıklaması: Silah ambargosu tartışılırken...---

Polonya'dan Türkiye açıklaması: Silah ambargosu tartışılırken...

Polonya'dan Türkiye açıklaması: Silah ambargosu tartışılırken...
14 Ekim 2019 - 20:13 borsagundem.com

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, Türkiye'ye yönelik silah ambargosu tartışılırken Ankara'nın NATO üyeliğinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Lüksemburg'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, "Toplantı sırasında Polonya olarak Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırgan eylemleriyle ilgili bildiriyi destekledik. Bu eylemler bakanlar tarafından kınandı. Barışın korunması gerektiğini ve bunun ancak BM himayesinde sağlanabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Polonya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulayıp uygulamayacağı sorusu üzerine Czaputowicz, "NATO'nun tutumunu ve Türkiye'nin İttifak üyesi olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurmalıyız" yanıtını verdi.

AB üyesi ülkeler, Lüksemburg'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısında Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınamış, Ankara'ya silah satışının durması çağrısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İkiz15 Ekim 2019 07:10

    Natodan çıkalım zaten yalandan oluşmuş bir grup ülke bırakın savaşlar olsun tadını çıkaralım. Hep barış hep yalan bizden salak ülkemi var en iyi bildiğimiz şeyi yapmalıyız savaşmayı

  • BÖRÜ15 Ekim 2019 00:11

    Naziler sizlerin içindeki yahudileri yok ederken bizler ise ülkemize sığınan yahudileri koruduk.çünkü mazlumdu. Şimdi ortadoğudaki mazlumları korumak adına yaptığımız harekata neden karşı çıkıyorsunuz..tarihinden ders almayanlar bilsin ki yine aynı sonu yaşayacaktır..Bizler sizin gibi bozguncuların yaptığından ya da yapacaklarından asla korkmayız aksine daha da güçleniriz.

  • mahmud cellad14 Ekim 2019 22:22

    dost ülke polonyanın uyarılarını dikkate almakta fayda var.bize silah satmazsa ve natodan çıkarılırsak bu harekat sekteye uğrar.

  • Malatyalı14 Ekim 2019 21:44

    Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, "Toplantı sırasında Polonya olarak Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırgan eylemleriyle ilgili bildiriyi destekledik. Bu eylemler bakanlar tarafından kınandı. Barışın korunması gerektiğini ve bunun ancak BM himayesinde sağlanabileceğini düşünüyoruz" dedi. İlginç bir şey Biz kaç yıldır milyonlarca Suriyeli kardeşlerimizi ülkemizde koruyup iyaşesini sağlıyoruz kimse bunun için takdir etmedi ve bunu görmezden gelerek terör örgütlerine karşı yaptığımız harekatları kınıyorlar komik şeyler. Gerçi kendileri genelde zulmetmek ve sömürmek için ülkelere girdikleri için bizi de öyle zannettiler herhalde, Ne demiş Mehmet Akif Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

  • Ad soyad14 Ekim 2019 21:29

    Savas on yildir suruyor,BM uyuyor

  • DÖŞEMECİ14 Ekim 2019 21:27

    kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz...not alıyoruz

  • Abdullah kurt14 Ekim 2019 21:12

    Bu saatten sonra natoda olmamız avrupa birligine girmek için yaptıgımız yapacagımız müzakerelerin hiçbir anlamı kalmadı. Hepsine rest. İnceldigi yerden kopsun.

  • VS14 Ekim 2019 21:03

    SENİ BEN Bİ GÖZ ÖNÜNDEN GEÇİRMEK İSTERİMDE NASIL ELE GEÇİRSEM

  • Adnan14 Ekim 2019 20:43

    Avrupa'nın Güney kanadını kimin koruduğunu Avrupa da çoğu ülke bilmiyor galiba. Bizim S400 lerimizde var. Silahlarimiz da var. Eksik olanları Rusya'dan temin ederiz. Uçak olayı da kolay çözülebilir durumda. Fazla etkilenecek bir durum yok ortada. Kendi sinirlarimizi kendimiz koruyoruz zaten. Avrupa düşünsün bence. Mültecileri de bırakılır herhalde. Yapılan mülteci anlaşması da iptal edilir muhtemelen. Türkiye kimsenin yükünü durduk yere çekecek ülke değil bence. Biraz da onlar uğraş sin. Hep zor işler Türkiye ye yıkılmış, dahası birde çözüm önerisinin karşısında yaptırımlar göreceğiz. Kabul edilebilir türden değil bu yaptıkları. Türkiye yi çok çaresiz sanıyor lar

  • Ces3414 Ekim 2019 20:38

    Neyin varda uygulayacaksın zırtapovski

  • Ali 14 Ekim 2019 20:30

    Polonya kalabalık etme, sen kimsin de konuşuyorsun. Ruslara karşı abd köpeği olmuşsun, silah ambargosundan bahsediyorsun!

  • Ki14 Ekim 2019 20:23

    Cikarmassaniz........