E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya'dan çok önemli Türk SİHA açıklaması---

Polonya'dan çok önemli Türk SİHA açıklaması

Polonya'dan çok önemli Türk SİHA açıklaması
12 Haziran 2021 - 22:00 borsagundem.com

Bakan Błaszczak: Bayraktar TB2’ler ise Polonya Silahlı Kuvvetleri’ne hem keşif hem de saldırı gücü olarak büyük bir caydırıcılık sağlayacak.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ülkesinin Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polonya Savunma Bakanlığı’nın neden Bayraktar TB2’nin tedarik edilmesine karar verdiği sorusuna Bakan Błaszczak, "Benim amacım Polonya Ordusunu modernize ederek ülke savunmamızı süreklilik içerisinde geliştirmek. Bu anlaşma sayesinde Polonya çatışma alanlarında ve savaşlarda kanıtlanmış çok etkili bir insansız hava aracına sahip olacak." dedi.

"Envanterimize dahil edilecek olan 24 adet insansız hava aracı, 4 grup halinde tedarik edilecek" diyen Błaszczak, 24 uçağın 2022-2024 arası teslim edileceğini söyledi.

STANDART BİR ÜRÜN DEĞİL

"Tedarik edilecek olan Bayraktar TB2’ler ise Polonya Silahlı Kuvvetlerine hem keşif hem de saldırı gücü olarak büyük bir caydırıcılık sağlayacak." diyen Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, "Standart bir ürün değil, ihtiyaçlarımıza özel üretilmiş bir ürün alacağız." dedi.

"TB2 alımı, Polonya Silahlı Kuvvetlerinin mevcut ihtiyaçlarının bir sonucudur" diyen Bakan Błaszczak, "Polonya Savunma Sanayii, halihazırda Polonya Silahlı Kuvvetlerinin İHA filosunun büyümesini sağladı" dedi ve ekledi:

"Fakat şu gerçeği unutmamalıyız ki Polonya Savunma Sanayii firmaları sahip oldukları kapasite itibariyle daha küçük sistemleri, yani mini ve makro insansız hava araçlarıyla gezici mühimmat tedarik ihtiyacımızı karşılamaktadır."

"TÜRK HEYETİ BİZE ÇOK İYİ ŞARTLAR TEKLİF ETTİ"

Polonyalı bakan, bu sınıfta yer alan İHA'lara gerçekten ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Türk heyeti bize çok iyi şartlar teklif etti. Teslim edilecek ilk parti İHA'lar gelecek yılda Polonya semalarında olacak. Tüm sözleşme ise 2024 yılının sonunda tamamlanacak. Bu diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok hızlı bir tedarik süresi." dedi.

Polonya Savunma Bakanı Błaszczak, "Ayrıca Baykar Savunma yer kontrol istasyonları ve yedek malzemeleri olan insansız hava araçlarının yanı sıra, SAR radarları, simülatörler ve bir lojistik ve eğitim paketi de sunacak. Bayraktar hizmeti dahil motorlar, kontrol istasyonları ve kameralar Polonya’da çalıştırılacak. En iyi zaman, teknolojik ve operasyonel seçenekti." ifadelerini kullandı.

ALMANLARDAN İTİRAF

Öte yandan, ABD'li medya kuruluşu Wall Street Journal'ın ardından Alman medyası da Türk SİHA'larını haberleştirdi. Haberde, gittikçe daha fazla ordunun, NATO ülkesi Polonya'nın bile Bayraktar TB2 satın aldığına yer verildi.

Türk SİHA'larının ABD ekipmanından daha ucuz olduğunun ve giderek daha fazla savaş alanında kullanıldığının altını çizen haberde, sadece askeri çatışmalarda değil, ülkeler arasındaki stratejik denge üzerinde de doğrudan bir etkiye sahip olacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca Türk SİHA'larının Suriye ve Libya gibi ülkelerde tank ve uçaksavar mevzilerini imha ettiği yazıldı. Bayraktar TB2'nin Dağlık Karabağ'da ise Ermeni silahlı kuvvetlerinin aleyhine olacak şekilde kesin olarak değiştirdiği ifade edildi.

Alman medyasındaki haberde, Bayraktar TB2'nin teknik özelliklerine de değinildi. "Bayraktar TB2 adı verilen insansız, silahlı uçak 6,5 metre uzunluğunda, 400 kilogramın üzerinde ağırlığa ve on iki metre kanat açıklığına sahip." ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca "Drone, yaklaşık bir gün boyunca havada kalabiliyor ve standart olarak lazer güdümlü füzelerle donatılıyor." denildi. Türk Bayraktar TB2'nin küçük ama yine de “etkili” olduğuna değinen haberde, gelecekteki çatışmalarda giderek daha önemli bir rol oynayacağının altı çizildi.

Haberde, Polonya'nın Türkiye'den 24 adet SİHA aldığı hatırlatılırken, ABD gazetesi Wall Street Journal'dan alıntı yapılarak birkaç NATO ülkesinin daha Türk SİHA'larıyla ilgilendiği ifade edildi.

SİHA'larda yeni dönem! F-35'lerle uyumlu çalışacak...

 

Yerli uçak seri üretime hazır!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız13 Haziran 2021 16:21

    Bunları saterken Dost düşman iyi ayırt edilmeli ayrıca saha önce bize satılan heronların ve diğer ihaların nasıl verildiğini, bizimkilerin üstün özellikleride alıcılara iyi anlatılmalı.

  • ALİ TAŞ13 Haziran 2021 13:33

    Türkiye hiçbir silahını yapamaz diyenlere kapak olsun Demokrasi gıdaklamasıyla vatan hainlerine ön açanlar Vatandaş sizi takip ediyor

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ13 Haziran 2021 18:40

    kim diyordu bunu bu ülkeyi yönetmeye aday olan kılıçtaroğlu diyor idi.siha yapacaklarmış uçakcakmı, libya da  ırak ta suriye de ne işimiz var.pkk ve ypg terör örgütü değildir bizemi saldıracak mı diyor idi.bak bugün daha iki sene geçmedi istanbul da deniz bitecek nerede ise .yakında istanbul çökecek 2 sene oldu bir çivi çakamadılar.

  • adil13 Haziran 2021 12:23

    boş beleş hikaye anlatmayın japonlar amerikan donanmasını porl harwerda yerle bir etti 3 yıl sonra donanma eski gücüne ulaştı sonra atom bambası ile japonya yerle bir oldu şimdi 70 bin abd askeri japonyada konuşlu anayasasını abd yazmış şimdi savaşın kazanıanı kim iha siha sahibi ülkelermi yoksa nükleer silahı olan ülkemi

  • Samet13 Haziran 2021 15:22

    Senin anlyışın bukafa İha siha jandarma gibi değil mi genel olarak tabandaki tüm tehditlere karşı işe yarıyor Sen hala savaşın nükleer olacağına inanmaya devam et Üzerimize terörü fetöyü pkk yı salanlar bizle savaşmıyormu BENCE İHA VE SİHALAR SÜPER VE VATANIMI KORUYORLAR Allah yapan ve yaptırandan razı olsun

  • manyak herif13 Haziran 2021 15:00

    sana %100 katılıyorum.savaşı kazanan iha ve siha sahibi ülkelerdir.

  • manyak herif12 Haziran 2021 23:17

    gerçekçi olmak gerekirse adamların elinde atom bombası,hidrojen bombası ve napalm bombası gibi gerçek yok edici silahlar var.bu silahlar atıldığında insandan zerre bir kalıntı kalmaz ve anında tuz ve toz olup  kül gibi doğaya savrulursunuz.işte bu yüzden bizde yeni yeni iha-siha ,insansız yapay zeka ile çalışan uçaklar üretmemeli ,yeni ve hiç düymadığımız konseptler icad etmemeliyiz .eski usul siyasi tartışmalar yapmalı,siyasette sayın kılıçdaroğlu gibi para ve ekonomi  ağırlıklı  siyaset yapmalıyız.böyle yaparsak düşmanların teknolojilerini yakalar ve geçeriz.ne kadar çok tartışma o kadar çok ileri gideriz demektir. 

  • Kerim13 Haziran 2021 01:13

    Sen oyle yap.biz herseyi yapacaz Sllahin izniyle max planx enstitusu mit harvard oxford gibi universiteleride biran once kurmaliyiz

  • reserpin12 Haziran 2021 22:47

    Gurur verici. Ama gerçekçi olalım. Adamların elinde nükleer ve hidrojen bombası var. Daha çokk yol kat etmeliyiz.

  • Kemal13 Haziran 2021 19:12

    Artık kimse nükleer kullanamaz Dünya biter. Eskiden Abd son dünya savaşında kıçını kurtarmak için kullandı. Şimdi birçok ülkede var. Bukadar güçlü nükleer bombalar dğnyayı yok eder nükleer savaşı kaldıramaz İşte o yüzden daeş yalanı fetö züppeleri pkk hainleri corona belası başımıza göderiyorlar