E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya'dan, Belarus'taki vatandaşlarına: Ülkeyi terk edin---

Polonya'dan, Belarus'taki vatandaşlarına: Ülkeyi terk edin

Polonya'dan, Belarus'taki vatandaşlarına: Ülkeyi terk edin
10 Ekim 2022 - 21:00 borsagundem.com

Polonya, vatandaşlarına Belarus'u terk etmelerini tavsiye etti

Polonya, Belarus'la ilişkilerin Ukrayna'daki savaş nedeniyle giderek gerginleştiğini belirterek, Belarus'taki Polonya vatandaşlarının ülkeyi terk etmesi gerektiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından son olarak Kerç Köprüsü'nün bombalanması ve bugün Rusya'nın Kiev'e saldırısının ardından gerginlik artarken, Rusya ile askeri iş birliği yapacağını açıklayan Belarus'a Polonya'dan tepki geldi.

Hükümet, web sitesinde yayınlanan açıklamada, "Belarus Cumhuriyeti topraklarında kalan Polonya vatandaşlarının topraklarını mevcut ticari ve özel araçlarla terk etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün, Rusya ile ortak bir bölgesel askeri birlik oluşturulması konusunda anlaşma sağladıklarını bildirmişti.

AB VE NATO'DAN BELARUS'A UYARI

AB ve NATO, Belarus'a Rusya'nın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ve uluslararası hukuku ihlal eden "acımasız gayrimeşru teşebbüsüne" karışmaktan uzak durma çağrısında bulundu. Belarus halkının büyük çoğunluğuna karşı, ordunun savaşa katılması ve muhtemel sonuçlar değerlendirilirken, "Belarus ordusunun bu savaşa doğrudan katılımı ya da herhangi bir eylemi, yeni ve güçlü kısıtlayıcı tedbirlerle karşılanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'dan Avrupa'ya uyarı: İçler acısı sonuçları olacak!

 

"Esad ile görüşmeye yeşil ışık" için Rusya'dan önemli açıklama

 

Beyaz Saray: Rusya’nın nükleer silah kullanacağına ilişkin emare yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)