E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolisten apartman sakinlerine şifre uyarısı---

Polisten apartman sakinlerine şifre uyarısı

Polisten apartman sakinlerine şifre uyarısı
12 Ekim 2019 - 15:15 borsagundem.com

İstanbul'da apartman girişi diafonlarında değiştirilmemiş şifre kullanan apartmanlara girerek hırsızlık hırsızlık şebekesi yakalandı. Polis, "1234, 1453, 1905, 1881, 1907" gibi şifrelerin mutlaka değiştirilmesini istedi.

Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler’de birbiri ardına meydana gelen hırsızlık olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Polis güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde şüphelilerin diafona şifre girerek rahatlıkla apartmanlara girdiğini tespit etti.

BASİT ŞİFRELERİ KULLANIYORLAR

Polis olayla ilgili başlattığı soruşturma sırasında hırsızlık meydana gelen apartmanların hepsinin “1234” olan girildiğinde apartman kapılarının açılmasını sağlayan diafon şifrelerini kullandığını tespit edildi.

Polis kamera görüntülerini kullanarak kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şüpheliler önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı ziynet eşyası ve kol saati ele geçirildi. Hırsızlık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin daha önceden hırsızlık, yağma, otodan hırsızlık gibi suçlardan polise geliş kayıtları olduğu belirlendi.

ANLAMLI ŞİFRELERE DE DİKKAT

Yapılan incelemede şüphelilerin apartmanları gezerek diafonlara 1234 gibi kolay ve 1453 (İstanbul’un fethi), 1881 (Ulu önder Mustafa Kemal’in doğum yılı), 1905 (Galatasaray’ın kuruluş tarihi) gibi ‘anlamlı’ şifre girdikleri açılan kapılardan içeri girdikleri belirlendi.

Şüphelilerin kapılarını kilitlemeyen ev sahiplerinin kapılarını röntgen filmi yada eski kredi kartlarını kullanarak kolaylıkla açtıkları öğrenildi.

Yapılan çalışmada 100 bin lira nakit para çalan şüphelilerin, evlerden aldıkları ziynet eşyalarının büyük bölümünü de kuyumculara sattıkları tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Engin G., Veysel A., E.G. ve T.B.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemal erdem14 Ekim 2019 12:05

    önune gelen müsluman olduğunu iddaa ediyor iddiadan öte ye gecmiyor muslumanligin şuçu ne

  • belirsizlik13 Ekim 2019 01:01

    Apartmanda var 50 daire mutlaka birileri sipariş getiren sucuya sütçüye marketçiye misafire vs şifreyi söylüyordur. Pek çare olduğunu sanmıyorum.

  • AhmetK12 Ekim 2019 18:42

    Şu ülkede en temiz iş hırsızlık ne zaman ki ülkede müslümanlık çoğaldı hırıslıklar başladı sonuç mu serbest kalıyorsun vay alın teriyle çalışan biz enayiler vay

  • Hasan 12 Ekim 2019 21:28

    Müslümanım diyenlerin çoğu din bezirgânı sahtekarlar da ondan.