E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolisevine saldıranların Türkiye'ye gelirken kullandığı paramotora ulaşıldı---

Polisevine saldıranların Türkiye'ye gelirken kullandığı paramotora ulaşıldı

Polisevine saldıranların Türkiye'ye gelirken kullandığı paramotora ulaşıldı
01 Ekim 2022 - 22:05 borsagundem.com

Mersin Mezitli'deki Tece Polisevi'ne saldıran PKK'lı teröristlerin, Suriye'den Türkiye'ye gelmek için kullandıkları paramotora ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine saldıran teröristlerin paramotorla Münbiç'ten Tarsus'a geldiklerini bildirmişti.

AKP Giresun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Soylu, teröristlerin eylem öncesinde yaptıklarına ilişkin şunları söylemişti:

"Bu eylemi gerçekleştirenler, Münbiç'ten hareket ettiler. Eylemden önceki akşam saat 20.00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla Tarsus'a geldiler. Tarsus'ta kıyıya yakın bir yere indiler, sabah saat 10.00'a doğru.

Akşama kadar orada kaldılar ve oradan yürüyerek sonra birilerinin arabalarına binerek, normal vatandaşların, onlar da insaniyet namına götürmüşler ve ondan sonra eylemi gerçekleştirdiler."

Paramotorun parçaları ele geçirildi

26 Eylül'de Mezitli'deki Tece Polisevi'ne düzenlenen terör eylemine ilişkin çalışmalarda, bugün sabah saatlerinde Tarsus'a bağlı Çöplü Mahallesi'nde yapılan aramada, terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen paramotorun parçaları ele geçirildi.

Yapılan ön inceleme neticesinde "Trike" olarak da bilinen hava aracının İtalya menşeili "FLY Products Marka ECO 2 Light" model çift kişi taşıma kapasiteli paramotor olduğu saptandı.

Paramotorun alt ve yan kısımlarına özel eklemeler yapmışlar

Paraşüt şeklinde kanadı bulunan üç tekerlekli şasi yapısıyla yerden kalkış ve iniş yapabilen paramotorun, çok geniş kanat yapısı nedeniyle yüksek irtifalara çıkabildiği ve 2 kişinin yanı sıra haricen ağırlık da taşıyabildiği tespit edildi.

Teröristlerin paramotorun alt ve yan kısımlarına özel eklemeler yaptığı, bu alanların silah, patlayıcı madde, yaşam malzemesi taşımak için kullanıldığı değerlendirildi.

Teröristlerin rotaları tespit edildi

Teröristlerin Mersin'e ulaşmak için kullandığı paramotorun muhtemel rotasıyla ilgili çalışmalarda, 25 Eylül 2022 saat 20.23 sıralarında Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç bölgesinden hareket ederek, 22.30 sıralarında Afrin bölgesine geldiği saptandı.

Teröristlerin daha sonra Afrin'den hareket ederek, 25 Eylül'ü 26 Eylül'e bağlayan gece sabaha karşı Tarsus'a bağlı Çöplü Mahallesi'nde tarım arazilerinin bulunduğu bir alana indiği düşünülüyor.

Polisevi saldırısında teröristlerle çatışan ekipler yaşadıklarını anlattı

 

Polisevi saldırısında yaralanan polis memuru: Faciayı önledik

 

Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili yakalanan 13 zanlı adliyede

 

Polisevine saldıranlar çantalarındaki patlayıcıyı böyle infilak ettirdi

 

Polisevi saldırısında bekçinin müdahalesi kameraya böyle yansıdı

 

Polisevi saldırısında şehit olan Sedat Gezer, son yolculuğuna uğurlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)