E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPolat, enerji şirketini yabancıya satıyor---

Polat, enerji şirketini yabancıya satıyor

Polat, enerji şirketini yabancıya satıyor
17 Ocak 2014 - 00:34 borsagundem.com

Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya göre Adnan Polat Enerji'nin tüm hisseleri Kanadalı emeklilik fonu PSP Investment Board'a satılıyor

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat'a ait Adnan Polat Enerji, Kanadalı emeklilik fonu Public Sector Pension Investment Board'a satılıyor.

Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya göre Adnan Polat Enerji'nin tüm hisseleri, PSP Investment'ın dolaylı bir iştiraki olan PSPEUR Sarl aracılığı ile Adnan Polat, Eda Polat, Gkinosatis Ayşe Polat, Kerim Polat ve Zeki Aybar Eriş'ten devralınacak.

Polat Enerji, elektrik üretimi ve ticareti alanlarında faaliyette bulunmak üzere 2000 yılında kurulmuştu. Şirket bünyesinde 8 Rüzgar Enerjisi Santrali bulunuyor. 8 adet lisanslı projenin toplam kurulu gücü ise 613,3 MW.

76 MİLYAR DOLAR VARLIK YÖNETİYOR

PSP Investments Kanada'nın en büyük emeklilik fonlarından birisi. Fon 2013 itibariyle 76.1 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. 450 çalışanı bulunan küresel fon, hisse, bono ve sabit gelirli yatırım araçlarına yaptığı yatırımların yanı sıra girişim sermayesi fonları, alt yapı yatırımlarında da rol alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)