E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPlatinde 'rekor' açık beklentisi---

Platinde 'rekor' açık beklentisi

Platinde 'rekor' açık beklentisi
16 Mayıs 2023 - 20:03 borsagundem.com

Platinin, 1970'li yıllardan beri en büyük açığı vermesi bekleniyor. Buna sebep olarak, Güney Afrika’daki elektrik kesintilerinin üretimi etkilemesiyle, platine olan endüstriyel talepte artış yaşanması gösteriliyor

Platin piyasasının, Güney Afrika'da arzın azalması ve Çin'in endüstriyel genişlemesinin güçlenmesiyle birlikte rekorların başladığı 1970'lerden bu yana en büyük açığı vermesi bekleniyor.

Dünya Platin Yatırım Konseyi’ne (WPIC) göre, küresel platin talebinin bu yıl yüzde 28 artarak 8,2 milyon onsa yükseleceği tahmin ediliyor.

AÇIK TAHMİNİ, 3 AY ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 77 ARTTI

Aynı zamanda, en büyük üretici Güney Afrika'daki elektrik kesintileriyle daha da kötüleşen üretim, WPIC'yi açık tahminini üç ay öncesine göre yüzde 77 artırarak bu yıl 983 bin onsa revize etmeye itti.

Financial Times’da yer alan bir haber analizde, platin fiyatları, Şubat ayının en düşük seviyesinden bu yana yaklaşık beşte bir oranında artarak ons başına 1.080 dolara yükseldiğine dikkat çekildi ve beş yıllık ortalaması olan ons başına 940 doların üzerine oturduğu kaydedildi.

Hangisi daha iyi seçenek? Altın mı platin mi?

 

2023'te platin açığı bekleniyor

 

Dünyanın üç büyük platin pazarı kızıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sehitlik17 Mayıs 2023 15:43

    5 tane sehit var cenabı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun burada kızmayın ıyı parti ve mahsur yavaş sesleniyorum ne yapacaksınız yine pkk mi vicdan ne diyor gece uyu iyimi hersey para değil hersey zam degil miikry zam. Degil huzur olsun. Cevap verdi siz karar verirken iyi düşün

  • Ayse 16 Mayıs 2023 22:17

    Baskan yardımcı olmak için belediye başkanı birakın baskanlar bundan sonra oy yok hele Ankara