E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPlastay Group üç şirketi için iflas erteletti---

Plastay Group üç şirketi için iflas erteletti

Plastay Group üç şirketi için iflas erteletti
02 Mayıs 2016 - 13:59 borsagundem.com

Kimya sektöründe faaliyet gösteren Plastay Group bünyesindeki üç şirket, bir yıllık süre için iflas erteletti

Bir süre önce mali sıkıntı yaşayan Plastay Group’a bağlı şirketler Plastay Kimya San ve Tic A.Ş, Tayplas Kimya San ve Tic. Limited Şirketi ve Askim Stabilizötür Kimyevi Mad. San. Ve Tic. Şirketi için şubat 2014’te iflas erteleme başvurusu yapıldı. Şirket avukatları Ahmet Yum ve Özlem Aytekin’in başvuruları sonrası görülen davada, İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi, o dönem şirketler hakkında tedbir kararı verdi, iki kişiden oluşan denetim kayyumu atadı.

ÜÇ ŞİRKET İÇİN DE AYNI KARAR

Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası iflas erteleme kararını ise geçtiğimiz günlerde verdi. 27 Nisan’da görülen davada üç şirket için de bir yıl süre ile iflas erteleme kararı verildi. Böylece şirketler, yine kayyum denetiminde faaliyetlerini daha rahat sürdürebelicek.

SEKTÖRÜNDE İHRACAT LİDERİ

Hürriyet'in haberine göre, grubun amiral gemisi konumunda Plastay Kimya A.Ş bulunuyor. Plastay Kimya, toplam üretiminin yüzde 30’unu ihraç ediyor. Şirket, 2011 yılında kimya sektöründe ihracat birincisi ödülünü kazandı. Sektöründe yüzde 20 pazar payına sahip olan şirket, sahip olduğu ürün gamı ile alanında dünya devi şirketler arasında yer alıyor.

2008 yılında plastifiyan (plastikleştiren) üretiminde büyümeye devam eden Plastay Kimya, sektörün yoğun talebi üzerine aile mesleği olan PVC granül imalatını bünyesine ilave etti.

CİROSU 155 MİLYON TL

Sektöründe dünya üçüncüsü, Avrupa’da ise konusunda lider konumda bulunan Plastay Kimya’nın da bağlı bulunduğu Plastay Group’un 2015 yılı sonu cirosu 155 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Sungur Ailesi’nin sahip olduğu tesislerden birinde 1997’de büyük bir yangın çıkmış, fabrika kullanılamaz hale gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AV.ZERRİN DİZDAR02 Mayıs 2016 14:49

    Özel sektör bono ve tahvilleri şirketlerin iflas ertelemeleriyle tehlike saçıyor.iflas erteleyen şirketlerin yatırım fonları içinde bonolar varsa ve bu yatırım fonlarını tasarruf sahipleri almışsa , iflas ertelemesi nedeniyle bonoları değerlerinin sıfır değerlendirmesine tabi olmaları halinde zarara uğrayacaklardır. Yatırım fonu sahipleri portföy şirketinin fonunu almışlar içinde hangi değerlerin bulunduğunu nereden bilsinler bunu portföy şirketi bilir .Fonları portföylerine alırken denetleyen ve bu çalışmayı yapan . bilanço Okuma Teknikleri ve Makyajlanmış Bilançoların tespitini yapabilecek elemanlarını bünyesinde bulundurmak zorundadır

  • BİROL DİZDAR02 Mayıs 2016 14:44

    Yatırım fon alacaklılara tavsiyem: İflas ertelemelerinin bu yıl 15000 şirketi bulacağı ilgililerce belirtildi.. Şirket iflas erteleme talep ettiği zaman bu şirketin bono ve tahvili hangi yatırım fonundaysa yatırım fon sahipleri de zarar edeceklerdir. Bu durumda tahvil ve bono sahipleri, için SPK şimdiye kadar yatırımcıyı koruyan hiçbir önlem almadı. Yatırımcı aldığı fon içinde ödeme güçlüğü çeken özel sektör şirketlerinin hangisi olduğunu bilemez. Bu durumda bononun ve tahvilin sıfır değere inmesinde uğradığı zarar neden ona ait olsun?Yatırımcıya tavsiyem yatırım fonu alırken içinde -eğer bulabilirlerse- özel sektör bono veya tahvil bulunan yatırım fonlarını almasınlar.