E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPlaspak Kimya borsa kotundan çıkarılıyor---

Plaspak Kimya borsa kotundan çıkarılıyor

Plaspak Kimya borsa kotundan çıkarılıyor
13 Nisan 2016 - 16:35 borsagundem.com

15 günde çöken, iflas erteleme başvurusu yapan, kayyum atanan, Yakın İzleme Pazarı'na alınan, SPK'nın şirket patronu Şıkrak'tan savunma istediği Plaspak Kimya'yı Borsa İstabul kottan çıkardı

BORSAGUNDEM.COM

2015’in son aylarında hisseleri aniden düşüşe geçen, 15 günde yaşanan ani çöküşle ilgili gerçekçi ve doyurucu bir gerekçe gösteremeyen Plaspak Kimya’yı Borsa İstanbul affetmedi. Borsa İstabul, Şirketin sermayesinin tamamını kaybettiği ve bilançosunda söz konusu kaybı yerine koyamadığı için borsa kotundan çıkarıldığını açıkladı.

Bilindiği gibi Plaspak Kimya 23 Kasım 2015’te faaliyetlerine devam edemeyeceği iddiasıyla iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Kısa sürede batma noktasına gelen şirkette istifa rüzgarı da başlamıştı.

SPK SAVUNMA İSTEDİ

Gelişmeler üzerine SPK olaya el koymuş, Şirketin patronu Gökhan Şıkrak'ın yaptığı yanıltıcı açıklamalar sonrası savunması talep edilmişti.

İflas ertelemeye başvuran, kayyum atanan ve sürekli düşüş eğiliminde olan hisse, 9 aralık tarihinde Borsa İstanbul tarafından eski adıyla Gözaltı Pazarı yeni adıyla Yakın İzleme Pazarı'na alınmıştı.

DAVA ERTELENDİ

Şirketin Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılmış olan iflas erteleme davasının 11.02.2015 günü yapılan duruşmasında ise ihtiyati tedbirin devamına ve duruşmanın 26.05.2016 tarihine ertelenmesine karar verilmişti.

BORSA İSTANBUL'UN KARARI

Bugün ise gelinen noktada Plaspak Kimya borsa kotundan çıkarıldı. Gelişmeyle ilgili olarak Borsa İstanbul’dan yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi:

“Borsa Yönetim Kurulu'nun 13/04/2016 tarihli toplantısında, Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) nin 31/12/2015 tarihli finansal tablolarda sermayesinin tamamını kaybetmiş olması ve Sermaye Piyasası Kurulunun 2014/11 sayılı bülteninde yayımlanan 11/352 sayılı ilke kararı kapsamında yayımladığı TTK 376 bilançosunda da söz konusu kaybı giderememiş olması sebebiyle Kotasyon Yönergesi'nin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (f) bendi gereğince paylarının Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)