E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi---

PKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi

PKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi
14 Ekim 2022 - 09:54 borsagundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Çavreş tugayı sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi.

Suriye'de MİT operasyonuyla, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki en kalabalık gruplarından sözde Çavreş tugayının sorumlusu, Geli Serhat kod adlı Nejdet Dağlarer etkisiz hale getirildi. Dağlarer, Türkiye’de gösterdiği faaliyetler ve Suriye’de TSK’ya yönelik eylemleri nedeniyle hedef listesine girmişti.

PKK kırsal kadrolarına 2009’da katılan terörist, 2012'de Hakkari’nin İran sınırında yer alan Şemzinan bölgesinde silahlı faaliyetlerini sürdürdü. Bölgede bulunduğu süre zarfında güvenlik güçlerimizle girdiği bir çatışmada elinden yaralandı.

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında yönlendirici olarak rol aldı

Türkiye içerisindeki faaliyetlerinden sonra 2016'da Irak’a, oradan da Suriye’ye geçen terörist, uzun bir süre Halep bölgesinde faaliyet gösterdi. Suriye’deki terörist faaliyetleri esnasında Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında yönlendirici olarak aktif rol aldı.

Çavreş tugayı sorumlusuydu

2020'de Ayn El Arab Eyaleti tünel ve mevzilendirme sorumlusu olan terörist, etkisiz hale getirildiği esnada örgütün kırsal kadrolarından sözde müteşekkil Çavreş tugayı sorumlusuydu.

Güvenlik kaynakları; Suriye’deki en kalabalık terörist birliklerden biri olan Çavreş Tugayı Sorumlusu’nun etkisiz hale getirilmesinin, örgütün Suriye’deki yapısına ciddi zarar verdiğini belirtiyor..

MSB: 4 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

MSB: Gara'da 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Barış Pınarı bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

İsveç'te PKK yandaşları gösteri yaptı

PKK'nın sözde sağlık sorumlusu, etkisiz hale getirildi



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena14 Ekim 2022 13:46

    elinize sağlık allah elinize ayağınıza bedeninize güç versin aminnnnn

  • DOĞRU14 Ekim 2022 11:35

    elinize sağlık.

  • FİNANS DÜNYASI14 Ekim 2022 11:02

    POLİS TEŞKİLATI VE MİT SÜPER.HDP DE İLK İŞ OLARAK MİLLET İTTİFAKI KAZANIR İSE  İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI İSTİYOR DİYE VE TÜM POLİS TEŞKİLATINI VE MİT DAĞITACAKLARINA DAİR MANŞETLERDE HABER VAR İDİ.