E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya son yılların en büyük darbesi---

PKK'ya son yılların en büyük darbesi

PKK'ya son yılların en büyük darbesi
08 Mayıs 2017 - 01:05 borsagundem.com

TSK'nın Şırnak Beytüşşebap'taki Kato Dağı bölgesinde süren operasyonunda, terör örgütüne ait 25 mağara tespit edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, 19 Nisan'da Şırnak'ın İncebel ve Kato Dağı bölgesinde başlatılan operasyonların devam ettiği açıklayarak, terör örgütüne ait tespit edilen 25 mağarada yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, bugüne kadarki en kapsamlı silah ve malzemelerin ele geçirildiği vurgulandı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1- 23'üncü J.Snr. Tüm. K.lığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci J.Komd .A.K.lığı emir-komutasında; BTÖ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek, BTÖ'nün kullandığı mağara ve sığınakları imha etmek maksadıyla Güvenlik Korucuları ile takviyeli 3xJ.Komd.Tb.ile İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017'de başlayan Şehit J.Bnb. Ahmet KARAMAN-2 Operasyonu zor arazi ve hava şartlarında 19 gündür aralıksız devam etmektedir.

2- Operasyon bölgesinde (İncebel Dağları-Kato'da) Şimdiye kadar BTÖ mensuplarının kullandığı 25 adet mağara tespit edilmiştir. Mağaraların aramalarına emniyetli bir şekilde devam edilmektedir.

3- 06-07 Mayıs 2017 tarihlerinde tespit edilen mağaralarda yapılan aramalarda başta çeşitli çaplarda havan silahları, Doçka Uçaksavar Silahı, Biksi Makineli Tüfekleri, Kaleşnikof Piyade Tüfeği olmak üzere çok sayıda silah, teçhizat ve mühimmat ele geçirilmiştir.

4- Söz konusu mağaraların BTÖ'nün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu değerlendirilmektedir. Ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri ile BTÖ'nün lojistik desteğine Şırnak'ta son yılların en büyük darbesi vurulmuştur.

5- Anılan silah, teçhizat ve mühimmatın bugüne kadar icra edilen TMH operasyonlarında bir seferde örgütten ele geçirilen en fazla malzeme olduğu değerlendirilmektedir.

6- Ayrıca, mağaraların içine erişimi sağlayacak ve onları kullanılmaz hale getirecek makinelerin operasyon bölgesine gönderilmesi maksadıyla, Kato Dağı eteklerinden zirvesine doğru yol yapımı çalışmaları 8 dozer, 3 ekskavatör ve çeşitli iş makineleri ile devam etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 09 Mayıs 2017 18:25

    BUNDAN ÖNCE FETOCU SUBAYLAR YÜZÜNDEN YETERİNCE MÜCADELE EDİLMEMİŞ.ŞİMDİ ANLAŞILIYOR..BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYIN.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KOÇLARIM BENİM.

  • ahmet engin08 Mayıs 2017 02:20

    MasaAllah, Allah CC ordumuza devletimize milletimize hukumetimize zeval vermesi. Aman ha HAYIRCILAR duymasin...