E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya silah yetmedi terörist desteği ---

PKK'ya silah yetmedi terörist desteği

PKK'ya silah yetmedi terörist desteği
28 Nisan 2022 - 15:19 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığının 2023 mali yılı belgelerine göre, ABD tarafından Suriye’de PKK/YPG terör örgütü saflarına 3 bin 500 kişinin katılmasının sağlanması planlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 813 milyar dolarlık savunma bütçesinin Gerekçelendirme Belgeleri'ni yayımladı.

Belgelerde, Suriye’de SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin de faydalandığı eğit donat programının kalem kalem detayları da yer aldı.

"2023 Mali Yılı, DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Fonu" başlıklı belgede Irak güvenlik güçlerine 358 milyon dolarlık silah, mühimmat ve ekipman sağlanması planladığı ifade edilirken Suriye’de ABD’nin desteklediği gruplara ise 183 milyon dolar ayrılması dikkati çekti.

Suriye ile ilgili kısımda, ABD’nin Suriye’nin kuzey ve doğusunda SDG ismini kullanan PKK/YPG ve ülkenin güneyinde Mugavir et-Tavra adlı muhalif bir grubun 2023 eğit-donat fonundan yararlanacağına işaret edildi.

Maaşlı sayısı 19 bin 500'e çıkacak

Belgeye göre, 2023'te Pentagon, hapishane korumaları dahil toplam 3 bin 500 kişiyi daha terör örgütü PKK/YPG'nin saflarına katmayı planlıyor; böylece Suriye’de Pentagon bütçesinden maaş alanların sayısının 16 binden 19 bin 500’e çıkarılmış olacak.

PKK/YPG'nin paravan ismi SDG şemsiyesi altında, terör örgütünün sözde Anti Terör Birlikleri (HAT), İç Güvenlik Gücü ve Vilayet Güvenlik Gücü diye üç gurubun faaliyetlerinin destekleneceği ifade edilen belgede, Sözde Vilayet Güvenlik Gücü'nün sayısının artırılacağı aktarıldı.

Belgede, PKK/YPG ile Mugavir et-Tavra örgütlerine verilecek 183 milyon dolarlık desteğin 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik destek, 71,4 milyon dolarının maaşlar, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için kullanılacağı bilgisi yer aldı.

Çeşitli mühimmatlar verilecek

Suriye’deki iki örgüte silah olarak 4 bin AK-47 tüfek (Kalaşnikof), 100 doçka ve 432 PKM tipi makineli tüfek verileceği belirtilirken bunların kaçının, SDG ismini kullanan PKK/YPG terör örgütüne gideceği açıklanmadı.

Belgede örgütlere ayrıca 3 milyon 439 bin dolar değerinde aralarında el bombalarının da bulunduğu çeşitli mühimmat verileceği bilgisine yer verildi.

PKK/YPG’li terörist katliam için 1000 dolar aldığını itiraf etti

 

ABD'nin YPG/PKK'ya desteği hız kesmiyor

 

Taciz ateşi açan 14 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 23:06

    onun için sınırlarımızda güçlü ırak devleti. güçlü suriye devleti lazım. o topraklar öyle başı bol olduğunda oradaki bölge ve yöre insanı korkudan hiç bir şey yapamıyor. orada bu terör grupları ile vayanı için savaşması gereknlerde türkiye ye sınırlar açıp diye getiriliyor. sağlık eğitim ilaç karın doyurma vb bedava veridğimiz içinde ülkelerini kurmuyorlar. Bu alanda mantıklı stratejık adım atılması lazım. ırak devletının egemenliği sağlanıp karşılıklı ulusal anlaşmalar yapılıp terör örgutlerıne kadarı birlikte adım atılabilir. Suriye ilede aynı biçimde. Böylece ABD ve diğer devletler egemen devletlerin sahasında silahlı terör gruplarına yarıdımları uluslararası platformlara çıkartılabilir. 

  • Mucise Reis ;)29 Nisan 2022 00:10

    İsrail birleşik devletleri için ne lazım ? orada devlet olmaması lazım. suriye parçalanmalı. Irak parçalanmalı, iran parçalanmalı. böylece İsrail toprakları yönetmeli diğer parçalanmış etnık kökenler israil emrine girmeli. ABd planı bu. Bu planı bile bile ırak bütünlüğü, suriye bütünlüğü iran ambargolara karşı direniyor bütünlüğü neden sağlanmamalı ? Rusya etkınlığı ukryna savaşı  +avrupa baskısı ile azalınca  programı ABd devreye sokacak. Sana neden f 35 vermiyor sanıyon ? neden yunan yeni ağır modern gemıler alıtyor? +fransa neden akdeniz Fransız gölü diyor? Sen devletlerin gücü aktif tutup, remsi devlet sınırlarında global devletler hukuku adı altında mücadele edeceki ikili anlaşmalar ile terör yukunu komşu devlete verecek sende mudehale edip vuracaklsın. kör cahil yazma az biraz oku.  tarih oku. strateji oku. kahvehane, dergah  sohbeti yazma bana .. Ekonomi gibi :D

  • Ferhat28 Nisan 2022 23:47

    Len mucize dana ABD orda PKK devleti kurmaya çalışıyor Esat diye bişey mi kaldı katil yakında bı duvar dibinde ölür Ama bizim ense kökümüzde Ermeni ABD ortak yapımı İsrail güdümlü bir terörist devlet istiyorlar Ama senin kafa içmekten zurna olmuş anlamazsın

  • azmi28 Nisan 2022 22:10

    Sığınmacılar sorunu çözülemezse ileride çok başımız ağrır. Mülteciler Derneği diye faaliyet gösteren yapıların sığınmacıları örgütleyip terör estirme ihtimali yok mu ? Göç İdaresi Başkanlığı ne iş yapar. İngiltere Esad askerlerinin katliam videolarını yayınlamış. Esad eski esad ,suriyeye giderseniz sonunuz böyle olur diyerek Ülkemdeki suriyelilerin geri dönmemesini sağlamaya çalışıyor. İçimizdeki teröristler bir an önce etkisiz hale getirilmeli

  • Ali Taş28 Nisan 2022 21:39

    İçimizdeki Abd mandacılarına duyrulur Abd hem içeriden hem dışarıdan çalışıyor biz farkındayız Kim vatansever kim milliyetçi kim fetöcü kim pkk yandaşı bu millet gayet iyi ayırd ediyor Ve sonunda kızarız laf söyleriz hakedene Türkiyemizi emanet ederiz Öyle hapiste teröristlere yeşil ışık yakan geziyi öven pkkya vatanını savunuyor diyen bu memleketi yönetemez

  • Atakan 28 Nisan 2022 19:20

    Zaten militanların çoğu İran Irak ve suriyelilerden oluşuyor

  • baran28 Nisan 2022 16:06

    Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın şerefsiz!  Bu yaz hep birlikte göreceğiz sakın bir yere kaçayım deme!  O Gerilla numaraları Türk Komandosuna sökmez! 

  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 23:11

    Niye ? Türk komandosunun çocu yokmu ? eşi, anası babası yok mu ? ne diye farklı stratekiler yerine, milletin topraklarında abd nin köpekleri için askerlerimizi feda edelim ? ... Esad geçsin topraklarına, Türkiyeki apaçi parmak arası terliklileri toplasın ordusuna,i sınırlarında abd köpeklerinin peşinden koşsun. Gerekirse Türkiyede 2 li devlet anlaşmalarına göre askeri araçlı kara gücü olmayan unsurlar ile hedeflere saldırsın. Bu işler kalıcı olarak böyle yapılır. Sen git, çocun abin akraban çocuk çocuk sülale tombalak... Neden komanda gitsin ? Vatan toprağında otursun kışlasında vatanı beklesin.... Fikirsizlikler yüzüne ne hallere düştük. komşu devlet yok etrafda terör  bataklı. bataklık tek kurutulmaz. esaddevleti+ıran devleti ile kurutulur.

  • Vatandaş 28 Nisan 2022 15:55

    Bu ne is! Biz yok ediyoruz bu mikropları , Amerika yeniden çıkartıyor piyasaya! Bu ne menem pisliktir