E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya giden silahlar yakalandı---

PKK'ya giden silahlar yakalandı

PKK'ya giden silahlar yakalandı
17 Ocak 2016 - 17:05 borsagundem.com

Sur İlçesi’ndeki PKK’lılara gönderildiği değerlendirilen Kanas ile Kalaşnikof silahların da bulunduğu yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışması sonucunda sokağa çıkma yasağının devam ettiği merkez Sur İlçesi’ndeki PKK’lılara ulaştırılmak üzere yüklü miktarda silah ve mühimmat dolu bir araç tespit edildi. Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesi Azizoğlu Sokak içerisinde park halinde bulunan araca dün gece polis ekiplerince operasyon yapıldı. 

PKK'ya giden o sevkıyat yakalandı
 
Yapılan ilk arama ardından Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen araçta detaylı arama yapıldı. Yapılan kontrollerde aracın içinde 1 Kalaşnikof, 1 Kanas ve 1 Biksi olmak üzere 3 uzun namlulu silah ile 36 el bombası, 48 anti tank roket mühimmatı, 41 anti personel roket mühimmatı, 90 roketatar sevk motoru, 22 el bombasına ait fünye, 82 Kalaşnikof şarjörü, 1860 adet uzun namlulu silaha ait fişek, 2 büyük metal kutu içinde Kalaşnikof fişeği, 1 Kanas dürbünü, 4 Kanas şarjörü ve çok sayıda uzun namlulu fişek mayonu ele geçirildi.

PKK'ya giden o sevkıyat yakalandı
 
POLİSLERİN EN ÇOK VURULDUĞU MERMİLER
 

Terörle mücadele uzmanları ele geçirilen silah ve mühimmatların Sur İlçesi’ndeki PKK’lılara ulaştırılmak üzere Diyarbakır’a gönderildiğini belirtti. Aracı kimin getirdiğini ve silahların nereden alındığının araştırıldığını belirten yetkililer, operasyonun yapılması ile örgüte gönderilen en büyük cephe sevkiyatının engellenmiş olduğunu kaydetti. 
 
Uzmanlar Sur İlçesi’nde ele geçirilen mühimmat arasında örgütün 'Kız keleşi’ dediği kısa Kalaşnikof silaha ait çok sayıda mermi ele geçirildiğini belirten uzmanlar, son dönemde şehit olan veya yaralanan güvenlik görevlilerinin vücutlarından bu mermilerin çıktığını söyledi. 

PKK'ya giden o sevkıyat yakalandı


ÇELİK YELEK DELME ÖZELLİĞİ VAR
 

Örgütün Sur İlçesi’ndeki yakın mesafe saldırı ve kısa menzil suikastlarda bu silahı çok sık kullandığını belirten uzmanlar, ele geçirilen 5.45 milimetre çapında mermilerin de çelik yeleği delme özelliğinin bulunduğunu kaydetti. 

PKK'ya giden o sevkıyat yakalandı
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı devam edileceğini belirtti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)