E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya büyük darbe! 80 hedef imha edildi---

PKK'ya büyük darbe! 80 hedef imha edildi

PKK'ya büyük darbe! 80 hedef imha edildi
13 Şubat 2022 - 16:27 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı 2 Şubat’ta son dönemin en büyük terör operasyonlarından birini, Kış Kartalı Harekatı'nı düzenledi. İstihbarat tarafından aylarca takip edilen 80’e yakın hedef imha edildi.

Savaş uçakları Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hedefler için havalandı. Terör örgütüne son dönemin en büyük darbesi vuruldu. 3 farklı bölgede 80’e yakın terör hedefi imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı 2 Şubat’ta Kış Kartalı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’ye son dönemde gerçekleştirilen en kapsamlı hava operasyonunu düzenledi. 60’a yakın hava aracının katıldığı operasyonda Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki 3 farklı nokta vuruldu. Hedefte Irak’ta Karacak ve Sincar. Suriye’de ise Derik vardı. Savaş uçakları tarafından mağara, sığınak, mühimmat deposu ve karargah olmak üzere teröristlerin kullandığı 80’e yakın hedef imha edildi.

Operasyon düzenlenen hedefler ise büyük bir titizlikle seçildi. Karadaki istihbarat unsurları ve insansız hava araçları ile hedefler aylarca izlendi. Düzenlenen operasyonda hedeflerin tam anlamıyla etkisiz hale getirilmesi ve sivillere zarar verilmemesi için tüm detaylar düşünüldü.

Operasyon ile kaç teröristin etkisiz hale getirildiği ise açıklanmadı. Konuyla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, doğrudan cevap vermedi ama 1 Ocak’tan itibaren yürütülen 5’i büyük, 13’ü orta çaplı olmak üzere düzenlenen 18 terör operasyonunda 316 teröristin öldürüldüğü belirtildi..

Kaynaklar terör örgütüne vurulan darbenin büyüklüğünü, can havliyle tacizlere başlamalarından anlıyoruz derken,,,”Aranan teröristler listesindeki her renkten çok sayıda terörstin etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı. Harekatın sonuçlarının hem terör örgütünü hem de onların destekçilerini rahatsız edecek düzeyde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kuzey Irak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli'de 'Eren Kış-23 Operasyonu' başlatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI13 Şubat 2022 19:23

    hava şartlarının zor oldugu bir dönemde hayinlerin gebertilmesinde emek veren tüm güvenlik kuvetlermizin allah yardımısı olsun.