E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'nın mali sorumlusu öldürüldü---

PKK'nın mali sorumlusu öldürüldü

PKK'nın mali sorumlusu öldürüldü
26 Şubat 2023 - 16:02 borsagundem.com

PKK'nın dağ kadrosunda bulunan aynı zamanda örgütün mali işlerinden sorumlu Hamza Reş, halepteki aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldürüldü. Teröristin ABD'li heyetlerle de sıkı teması bulunuyordu

Terör örgütü PKK-PYD'nin Halep Özerk bölge ekonomi ve maliye sorumlusu Hamza Reş kod adlı terörist aracına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu öldürüldü. Yapılan operasyonda hurda yığınına dönen araçta ölen teröristin, Özgür Cebe'nin Sözcü'deki haberine göre uzun yıllardan beri terör örgütü PKK’nın da dağ kadrosunda yer aldığı öğrenildi.

Suriye'nin Halep kentindeki Şeyh Maksut ve Eşrefiye Mahallelerinin kuzeyindeki Şikayef bölgesinde, terör örgütü PKK-PYD'nin üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlenen Hamza Reş’in (Kara Hamza) içinde bulunduğu araca yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Terörist, hurda yığınına dönen aracının içinde parçalanarak öldü.

Olayda teröristin üç korumasının da ağır yaralandığı öğrenildi. 2018 yılındaki Zeytin Dalı harekâtından sonra Afrin'den Halep'e kaçan terörist Hamza Reş, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarında da sorumlu düzeyde faaliyetlerde bulunmuştu.

ÖRGÜTÜN MALİ İŞLER SORUMLUSU

Türkiye-İran-Irak sınırlarını da içine alan Zagros Dağlarında da yüzlerce teröristten sorumlu olan Hamza Reş, Suriye'deki iç savaş kaynaklı yönetim ve otorite boşluğundan yararlanarak Suriye'nin kuzeyinde Özerklik ve Kanton bölgeler ilan ederek bu bölgede PKK-PYD adına faaliyetler yürütüyordu. ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin IŞİD'le mücadele adı altında yaptığı milyon dolarları bulan para yardımlarından da sorumlu olan terörist Hamza Reş'in, Halep'te Ekonomi ve Mali Gelir Komitesinin başındaki isimlerden biri olduğu öğrenildi.

ABD'Lİ HEYETLERLE GÖRÜŞÜYORDU

Hamza Reş, bölgeye zaman zaman ziyaretlerde bulunan ABD'li heyetlerle de sıklıkla bir araya gelen isimdi. Dün Halep'in Şeyh Maksut Mahallesinde bir evde katıldığı gizli toplantıdan çıkan Hamza Reş, zırhlı aracına bindiği esnada şiddetli patlama meydana geldi ve olay yerinde öldü. Suikast terör örgütü PKK-YPG’de de şok etkisi yarattı.

İsveç polisi PKK adına para toplayan kişiyi tutukladı

İsveç Başbakanı'ndan PKK/YPG açıklaması

Akar: Mehmetçik terörle mücadeleyi de aksatmıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6626 Şubat 2023 22:38

    Yedili çetenin dediği gibi bu seçim son çıkış, yoksa hukümet Türkiye'ye karşı bütün terör örgütlerini bitirecek.

  • BİR DOST26 Şubat 2023 22:35

    TSK kanatlandırır.

  • Milliyetçi Vatandaş 26 Şubat 2023 20:05

    Reş olmuş Leş. Oldurdukileri masum insanların gunahini çekmek için cehenneme. Nasıl bir ölüm , ebediyete kadar ızdırap. Ne için Hamza Res ? Değdi mi ?

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL26 Şubat 2023 20:03

    Zaten tv lere çıkan Terörist başı Duran Kalkan oyunu Millet İttifakına verin diye her tarafını yırtıyor.boşunamı Selahattin Demirtaş Millet İttfakına oyunumuzu verin diyor.Tercih sizlerin ya eskiden olduğu gibi her gün 100 lerce yakınlarımızı şehit veririz yada bu işten en az zarar ile atlatırız.ABD ve Emperyalist güçler bizleri kıyamete kadar rahat bırakmayacaktır.

  • FİNANS DÜNYASI26 Şubat 2023 17:57

    Cumhur ittifakından önce bizim MİT başında abd var imiş MİT hem tüm maaşlarını veriyorlar hemde tüm işlerini kontrol ediyorlar imiş.cumhur ittifakı ile birlikte abd kovulmuş MİT diye yorumlara rastlıyorum demek ki gerçek imiş nezaman ABD kovaladık MİT bağımsız oldu her hafta bir üst teröristi öldürüyoruz.eğer bu hükümet iktidara kayıp eder ise dostlarım dediği muhalfet iktidara gelir ise yine aynı abd nin kontrolündeki bir MİT olmasından endişe etmekteyiz.

  • DIMBIL26 Şubat 2023 16:57

    Bu hükümet başımızda oldukca biz bu teröristlerin kökünü kazırız yoksa ali babaca nın partisi 7 masa ile iktidara gelince azınlıklara özertlik vereceğiz diyor özertlik nedir belkide TSK devre dışı bırakıp kürdistan ın önümü açılacak o zaman bu teröristler o özerk yerin askerlerimi olacaktır.