E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'nın lider kadrosunu yakalanma korkusu sardı---

PKK'nın lider kadrosunu yakalanma korkusu sardı

PKK'nın lider kadrosunu yakalanma korkusu sardı
18 Ocak 2020 - 23:22 borsagundem.com

Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i, TSK ve MİT’in yakın takibi nedeniyle yakalanma korkusu sardı. Teröristler üç ülke arasında sürekli yer değiştiriyor.

Terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i, TSK ve MİT’in yakın takibi nedeniyle yakalanma korkusu sardığı öğrenildi. DHA’nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Karayılan, Bayık ve Hüseyin’in de aralarında olduğu üst düzey yöneticiler, yakalanmamak için ağırlıklı olarak Irak, Suriye ve İran arasında sürekli yer değiştiriyor.

Güvenlik kaynakları terör örgütü üyelerinin, kendilerini kamplar ve sığınaklarda bile güvende hissetmediğini, bu nedenle bir kısmının Kandil’e yakın köylerde bir kısmının da doğal dağ mağaralarında gizlendiğini bildirdi. Terör örgütünün Irak-Suriye sınırında, özellikle Şengal bölgesinde de konuşlandığını belirten güvenlik kaynakları, Suriye’de bombalı araçlarla yapılan saldırıların bu teröristler tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

YAKALANMAMAK İÇİN AYNI NOKTADA KALMIYORLAR

Aynı kaynaklar, Kandil’deki üst düzey teröristlerin uzun süre aynı noktada kalmama çabasında olduğunu ve  Irak, Suriye ile İran arasında sürekli yer değiştirdiklerini bildirdi. Kandil'in bir kısmının İran topraklarında olduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin’in de aralarında olduğu lider kadrosunun, TSK ve MİT’in sıkı takibinden kaçabilmek için telsiz dahil iletişim kanallarını kullanmamaya dikkat ettiğini bildirdi. En yakın adamları dışında diğer örgüt üyeleriyle de temas kurmayan terörist elebaşlarının, örgütteki etkinlikerinin zayıfladığı ifade edildi.

SALDIRILARI KANDİL’DEN GELEN TERÖRİSTLER PLANLIYOR

Barış Pınarı bölgesinde bombalı araçlarla yapılan terör saldırılarının arkasında Kandil’den gelen teröristler olduğunu belirten güvenlik kaynakları, teröristlerin sivil halkın arasına karışarak gizlenmeye çalıştığını belirtti. Terör örgütünün bombalı araç saldırılarıyla Türkiye’de gösteremediği varlığını sürdürme çabasında olduğunu ifade eden güvenlik kaynakları, Diyarbakır annelerinin çocukları için tuttuğu nöbetin de örgütü moral olarak çok olumsuz etkilediğini bildirdi. Teröristlerin aynı zamanda bölgeye geri dönüşleri engelleme çabasında olduklarını ifade etti.

Bölgede, şu an girilemeyen mahalle olmadığını ancak teröristlerin yerleştirdiği EYP’lerin temizliği için sivillerin girişinin geçici olarak yasaklandığı mahalleler bulunduğunu belirten güvenlik kaynakları, Türkiye’nin eğitim verdiği ilk grup yerel polisin (Şurta) göreve başladığını kaydettiler. Şurtaların göreve başlamasıyla da teröristlerin ele geçirilmesinde etkili olacağını ifade ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan 19 Ocak 2020 19:44

    Şu piçlerin kellesini taksim meydanına asın

  • Vb19 Ocak 2020 18:55

    En güvenli yer CHP genel merkezi, Sezgin sizi karşılayar

  • ...19 Ocak 2020 18:14

    yıl 2020 heryerde kameralar..uydular.. izleme dinleme teknolojık gelişmeler. heryerde elektronık düzen ve sistemler var... hala yakanmıyorsa..ben beceriksizlik derim.. 2 roket salla vur. hiç yakalayıpda başımıza bela etme. abd yakalamıyor imha ediyorki arkasındakilere ibret olsun d.ye.. biz teslim oalanı içeri atıp yaşama hakkı veriyoruz. onlar için bu mutlu son. dağda yaşamakdan çok dahaiyi mapusta yaşamak. o bakımdan mapustada krallar gibi yaşatacana emrinde bir sürü istsürüsü ile. vur imha et. yapamıyorsan yazık

  • HALİL KERTENKELE19 Ocak 2020 17:28

    eninde sonunda bu şerefsizlerde hak ettiklerini bulacaklar.bunlar kürt olamazlar bunlar ermeni dölleri.bunlar yüzünden suriye, ırak bölündü iran ve Türkiye ise trilyonlarca dolar zarara uğradı.bunlar satışlmış serefsizler.

  • Ahmet ünal 19 Ocak 2020 16:19

    Bu kadar salak hain ahmak ancak vatan hainlerinde oluyor ne kadar sürünürseniz sürünün bu dünya sizin cennetiniz ahiret de sonsuz azabda olacaksınız o yüzden gebermemeye gayret edin

  • ne verecen19 Ocak 2020 15:59

    imammoğlu git yardım et seversin el sıkmayı

  • hoca19 Ocak 2020 15:13

    iran gibi bunlar da yalan haber üretmekten başka birşey yapmıyor. yarın bunları yakalasalar, sayın bahoz bey diyip dolmabahçede mutabakat imzalayacaklar 3-5 pkklı oyu kazanmak için

  • kılıç19 Ocak 2020 13:54

    hayinlerin sag teslim alınıp beslemeye alınması bizleri üzüyor apo denen hayin yıllardır beslenip ihenetinde devam etmektedir bu hayinler sag teslim alnmamalı.

  • Murat19 Ocak 2020 13:28

    Kâfirlerin en sevdiği ve silaha boğduğu bu paravan örgüt ve üyelerinin tamamının bu yıl imha edileceğine devletim karar vermiş. Artık PKK'nın ve avanesinin son yılı olması bizi büyük bir heyecana sevketti. Sebebi de Sn. Cumhurbaşkanımız ve Ülkücü Hareket'in Lideri Sn. Devlet Bahçeli"dir Rabbim onlardan razı olsun.

  • vatandaş19 Ocak 2020 13:08

    korku yönetimi herzaman vardır böyle devam.

  • gobel6619 Ocak 2020 12:22

    PKK seviciler yavaş yavaş bunların yasına hazırlansınlar, SİHA ların ulaşamadığı çok az yer kaldı. TSK uçurur(bu slogan çok sevdim söyleyenin ağzına sağlık)

  • Vb19 Ocak 2020 18:59

    Hele bi gebertilsinler, Demirtaş kitabını yazar, Ekrem de belediye kitapçısında satar, Dilek, Canan ve Selvi de tiyatrosuna gider, Kadir'e inanmak düşer, Faik'e savunmak....

  • Nedim19 Ocak 2020 11:16

    28  ülkenin koruduğu bu it takımının  3-4 saatte bir yerleri değişir.  Bazı soytarılar bulanık suda balık avlamaya kalkmasın!

  • DOĞRU19 Ocak 2020 09:07

    otuz senedir bombalanmayan dağ taş kalmadı, birsürü operasyon yapıldı ve hala bu hainler yaşıyor,millet bu kadar saf yerine konmaz... 

  • .19 Ocak 2020 07:49

    ALLAH rızası için bu soysuz köpekleri paketleyip getirin

  • NECMİ19 Ocak 2020 01:28

    BAHOZ TA NE ZAMAN GEBERTİLDİ.. BU NASIL HABER  HANGİSİ DOĞRU

  • görele19 Ocak 2020 00:26

    işid lideri el bağdadi türkiye 5 km mesafede bir köyde saklanırken öldürülmüştü. bunlarda sınıra yakın yerlerdedir, öyle saklandıkları filan da yoktur. boşa algı kasmayın

  • Rt19 Ocak 2020 00:08

    Mit nereden biliyor farklı yerlere kaçtığını demekki herşeyden haber dar

  • Mehmetçik 19 Ocak 2020 00:04

    Bu soysuz köpeklerin sonu ölüm olmamalı süründürülmelidir Mehmetçik korkusu enselerinde olmalı

  • HALİL KERTENKELE18 Ocak 2020 23:50

    ENİNDE SONUNDA BU HÜKÜMET EĞER İKTİDARDA OLUR İSE BUNLARI NASIL OLSA GEBERTECEKTİR

  • 3418 Ocak 2020 23:49

    Kacin bakalim uyurken buluruz biz sizi kopekler

  • Afyonlu18 Ocak 2020 23:34

    Bu bahoz erdal denen serefsiz operasyonda bomba imha edilmedi miydi? Kandırıp durmayın milleti!

  • Süper güç marsa uçarız19 Ocak 2020 12:32

    Ne balık hafızalı milletiz. Ezbere eğitim sistemi doldur boşalt yetiştirilmişiz. Siz yorum yazmasanız ben unutmuştum mesela bu baş teröristin öldürüldüğünü. 40 senedir aynı hikaye ha bitti bitecek. Yabancı istemeden, bölmeden terörü bitirmez. Onlar satranç ustası, biz yalan boş kelam ustası. Ortadoğu'ya verdiler alevi bak her yerde iç savaş bitmek bilmiyor çünkü halk birbirinden nefret ediyor. Biz dahil bu ülkelerde adil bir sistem olmadığı için, herkes karşı tarafı hırsız, yalancı gördüğü için insanlar birbirinden nefret ediyor. Git İsveç'e halk barışık, kanun var, nizam var, insan değeri var. Suriye , ırak yanıbaşımızda ne halde. Hangisini düzeltebildik , hani süper gücüz ya