E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK’nın drone pilotlarını ABD eğitiyor---

PKK’nın drone pilotlarını ABD eğitiyor

PKK’nın drone pilotlarını ABD eğitiyor
23 Mayıs 2021 - 09:48 borsagundem.com

PKK, K.Irak’ta Gara, Suriye’de ise Sırrin kamplarında drone ve maket uçak okulları açmış

Yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen seri operasyonlarla ağır darbe alan terör örgütü PKK, drone ve model uçaklarla askeri bölgelere saldırmaya başladı. Yurt içine sızamayan teröristler, bomba yüklü drone saldırılarına sarıldı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ne C4 patlayıcı taşıyan 2 drone ile saldırı girişimi başarısız olan örgüt, 3 gün önce de eş zamanlı olarak Batman ve Şırnak’ta da aynı yöntemle saldırmaya kalktı. Batman’da İHA ve SİHA kontrol ünitelerinin bulunduğu hava üssündeki Mehmetçiğin dikkati sayesinde bombalı dronelardan 2’si havadayken imha edildi, diğer 2 bombalı drone ise dronesavarla düşürüldü.

KANAT AÇIKLIĞI 3 METRE
Aynı saatlerde Şırnak 23’üncü Piyade Sınır Tümen Komutanlığı’na da benzer bir saldırı girişimi oldu. Helikopter pistini hedef alan saldırıda 3 metre kanat açıklığı olan model uçak kullanıldı. Bu tür uçakların havalanması için pist gerektiğini belirten güvenlik uzmanları, model uçağın Suriye’de PKK kontrolündeki bölgelerden havalanmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Saldırılarda kullanılan drone ve model uçakların navigasyon ışıklarının açık olması dikkat çekerken, menzillerinin ise 25-40 km arasında olduğu öğrenildi.

İKİ AYRI TERÖR KAMPINDA EĞİTİM
Teslim olan örgüt mensuplarının ifadeleri, PKK’lı teröristlere drone ve model uçaklı saldırı konusunda eğitimler verildiğini ortaya koydu. PKK, Kuzey Irak’ta Gara, Suriye’de ise Sırrin kamplarında sözde drone ve maket uçak okulları açmış. İfadelerde, “ABD ve Fransa başta olmak üzere Suriye’deki koalisyon güçlerinin, örgütün sözde özel kuvvetler birimine bağlı teröristlere drone/ model uçak yapımı ve kullanımı eğitimi verdiği” bilgileri yer aldı. PKK’nın önceleri keşif ve gözetleme için kullandığı drone ve model uçaklar birkaç yıldır kamikaze saldırılar için kullanılıyor.

Uçaklar 4 havan mermisi alıyor
Terör örgütü PKK’nın polietilen köpük levhalar kullanarak droneları kendisinin yaptığı, model uçakları ise yurt dışından önce Irak’a, oradan da Suriye’ye getirdiği öğrenildi. Sabit kanat olan model uçakların fiyatı, uçuş menziline göre 200 ila 2 bin dolar arasında değişiyor. 200 metre yüksekliğe kadar çıkabilen bu droneların üzerine 4 havan mermisi yüklenebilirken, gövde kısmında da EYP taşıyabilecek boş bir alan bulunuyor. Model uçakların gece görünmesini engelleyen ve çoklu frekans sistemi yüklenebilen beyin kartları ile bazı parçalarının, Türkiye’ye SİHA parçası ambargosu koyan Kanada menşeili olduğu iddia ediliyor.
(Şahin Şen /Yenişafak)

'Sofi Nurettin' etkisiz hale getirilen en üst düzey PKK'lı terörist

Erdoğan duyurdu! PKK'nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik23 Mayıs 2021 18:18

    Türkiye NATO dan çıkmalı , ABD ve Avrupa arka planda İsrail tüm şehitlerimizden sorumludur. Tam Bağımsız Türkiye kurulmalı. 20 yıllık akp iktidarının yapamayacağını öğrendik.  Öğretilmiş çaresizliğe tutsak olanlar ve siyonizme ruhunu satanlar karşı çıkacaklardır.

  • azılı solcu23 Mayıs 2021 18:17

    amerika bizim dostumuz olduğuna göre pkklıları bize karşı eğittiklerini sanmıyorum.bu pkklıları deaşlılara ve israilli yahudilere  karşı eğittiklerini düşünüyorum.

  • TARKUT TARKAN23 Mayıs 2021 17:19

    Asıl bizim baş düşmanımız abd dir.tüm şehitlerimizi bunlar yapmışlardır.

  • Ali Taş23 Mayıs 2021 16:03

    Dışardan gelen düşmandan korkmam asıl içimizdeki hainler kötü Dost gibi görünüp her an hançeri sırtımıza batırmak için fırsat kolluyorlar Ama bilmiyorlar bu çabaların boşa gideceğini.. karşılarında TÜRK MİLLETİ var

  • azmi23 Mayıs 2021 14:31

    Abd nin ülkemizdeki bütün üslerini kapatın ,bakalım ne olacak

  • Kamil23 Mayıs 2021 14:30

    Abd düşmanımızdır. Her türlü hainlik beklenir

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK23 Mayıs 2021 13:46

    ABD bir yere gider iken öyle uyanık olduğunu zannediyor önce bir terör örğütü kuruyor sonra bunun karşıtı gibiymiş gibi bir de karşı terör örğütünü kuruyor mesala pkk, deaş gibi.sonra canım bek deaş yok etmek için ben oradayım diye bir meşruiyet hakkı kafasına göre milletin gözünün içine baka baka tüm pislikleri yapmaktadır.cumhuriyetimizin kurulmasını engelyen abd dir.cumhuriyet kurulduktan sonra da peşimizi bırakmamıştır.cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemizdeki tüm krizleri pislikleri tüm şehitlerimizi yapan abd nin ta kendisidir.o yüzden ATATÜRK ün partisi dikkat etsin bir daha asla kendimizi toplayamayız.

  • Yeni strateji23 Mayıs 2021 12:53

    Bizi Irakta eski pkk pasifizasyonu ile meşgul edip asıl oyunu Suriyede yeni pkk ile kuruyor

  • Motie Sokie 23 Mayıs 2021 12:29

    Adamlar Dron Siha Iha eğitimi yapıyor ve vurmuyorsa....Geçmiş olsun..

  • Nedim23 Mayıs 2021 13:08

    Vurmuyor ise değil vuramıyor ise geri zekalı!  Dron, iha, siha teknolojisi çok farklı bir konudur.  Ahmak herif öyle  anlatmış ki sanki pkk itleri bize lütuf  yapmış!  İşte bu feto malları  bu yüzden Dünyanın gelmiş geçmiş en aşağılık  münafık topluluğudur.  Yahudilerden daha da tehlikelidir.  Senin düşmanını senin gözünde büyütmek için her türlü rezilliğe razıdır.  Aşağılıktır.  Sana geçmiş olsun cehennem soytarısı. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Mayıs 2021 12:25

    ABD, AB, ülkeleri ve israil cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemizdeki tüm krizleri tüm pislikleri tüm ihtilalleri ile tüm şehitlerimizi yapan bunlardır.başkasıda zaten belenemez önemli olan bizim ne yaptığımız.Ama seçimlerde milletimiz bir karar vercekler ya parçalayacaklar bizi yada bunların kirli oyunlarını yırtıp atacacağız.Teröristler desteyen ve onlar ile ittifak yapanları iyi analiz yapmamız gerekmektedir.

  • Dobra23 Mayıs 2021 12:18

    Tek yapmanız gereken ABD üslerini pkk kamplarını fransız üstlerini daha gelişmiş üzerinde menşei yazılı olmayan patlayıcı taşıyan dronlarla vurmak.burada ev sahibi biz isek kimse dayılanmamalı

  • Yorum23 Mayıs 2021 11:46

    Abd ve AB yi ülkelerinizden atarsanız ve karşılarındaki gücün büyük bir güç olduğunu görürlerse kendi içlerine döner ve bir birlerini yemeye başlarlar çünkü yayılmacı politika bunu emreder içlerindeki küçük halklara saldırmaya başlarlar bunu tetikleyecek tek oluşum doğu bloku oluşturup bunları def etmeliyiz

  • Yorum23 Mayıs 2021 11:27

    Pekii öyleyse bu kürecik niye duruyor bizim düşmanımız abd öylemi tuttugu maşa pkk buda doğrumu yani pkk dan ziyade o örgütün arkasındaki kimse o bizim düşmanımız düşmanımız abd ama bizim ülkemizin içinde abd nin İsraili ve kendini akdenizde suriyede korumak için radar üstleri var hava üsleri var nasıl olacak bu iş Suriye olayı da bizim suriyeyle olan yakınlaşmamız pentagonun hedefine girdi o sebeple abd suriyeyi parçalama ve oraya yerleşme planını ortaya koydu bizim acil olarak suriyeye ve b Esad ile ilişkimizi düzeltmeliyiz ve çok saglam bir birliktelik kurmalıyız bu bölgede Türkiye Rusya İran Suriye ve Mısır birlik olursa abd akdeniz bile giremez bizim bu ülkelerle ortak bir müdahale gücü oluşturmalıyız libyayıda buna katabiliriz şimdilik askeri gücü olmasa bile sınırları büyütmek için emin olun böyle olursa afrika ve asyadan birçok ülke katılacaktır

  • Hehe23 Mayıs 2021 10:02

    Herseyi heryeri biliyonuz eee kaldirin f16 sihalari vurun hergun pkk ya dar ediyoruz diyorsunuz adamlar suriyede geziyor ee girin kim size girmeyin diyen mi

  • Hehe23 Mayıs 2021 12:43

    Bu kadar biliyonuz teknolojinizde var ee gidin vurun kim tutuyor yerse tabiki

  • fuat23 Mayıs 2021 10:24

    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmussun ,cehaletini acik ediyorsun :)) f16 lar ile siha vurulmaz aklievvel , bizim lazerler halleder cok merak etme sen  (6) 

  • 😎😎😎23 Mayıs 2021 10:20

    Sıkıntı yapma moro sıra hepsine gelecek sen ķendine dikkat et