E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'nın 38 sığınağı imha edildi---

PKK'nın 38 sığınağı imha edildi

PKK'nın 38 sığınağı imha edildi
12 Aralık 2015 - 14:28 borsagundem.com

PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 38 sığınakta çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl ve Bitlis'te düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütünün kullandığı sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca sığınakta; bir Bölücü Terör Örgütü mensubunun infaz edilmiş cesedinin bulunduğu bildirildi.
Bingöl ve Bitlis'te düzenlenen terör operasyonlarında PKK'lı teröristler tarafından kullanılan 38 sığınakta çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Bingöl Adaklı'da icra edilen operasyonda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı belirlenen 26 sığınak bulundu.

Güvenlik güçleri, sığınaklardan birinde bir teröristin cesediyle karşılaştı. Teröristin örgüt tarafından infaz edildiği değerlendiriliyor.

Ayrıca, sığınaklarda bir biksi makineli tüfek, iki kalaşnikof, 5 el bombası, 12 şarjör, 2 el telsizi, 5 kilogram patlayıcı ve 4 kilogram amonyum nitrat, 17 mutfak tüpü, 18 adet sekizli pil bloku, 720 metre elektrik kablosu ile şeker, pekmez, un, soğan ve makarna gibi büyük miktarda gıda maddesi bulundu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de 12 sığınakta bir kalaşnikof ve 50 fişek, iki kadın teröriste ait fotoğraflar ve kimlikler, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Bu arada, Iğdır'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları ve vatandaşları tehdit ettikleri iddiasıyla 5 işbirlikçi tutuklandı, Silopi'de bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)