E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin'de jandarma karakoluna hain saldırı---

Mardin'de jandarma karakoluna hain saldırı

Mardin'de jandarma karakoluna hain saldırı
09 Temmuz 2016 - 13:34 borsagundem.com

Mardin'den acı bir son dakika haberi geldi. Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bugün öğle saatlerinde PKK’lı teröristler bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi.

Mardin’in merkez Artuklu İlçesi’ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı’na teröristler bugün saat 12.45’de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. Köy içinde bulunan karakol yakınlarına park edilen bomba yüklü kamyonet, teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlama karakolda yangına da yolaçarken, aynı anda teröristler karakola otomatik silahlarla ateş açtı. Ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma oldu. Köydeki kargaşadan yararlanan teröristler bir araçla kaçtı. Karakoldaki yangın askerler ve köylüler tarafından söndürüldü.

Bomba yüklü aracın infilak etmesi sırasında ağır hasar gören karakolda bulunan 2asker şehit olurken, bölgede bulunan 1 kadın hayatını kaybetti, 7 asker de yaralandı. Yaralılar köye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

EVLER DE ZARAR GÖRDÜ

Şiddetli patlamada karakol binasının yanı sıra yakınındaki evlerde de ağır hasar gördü, köydeki bir çok evin de camları kırıldı. Patlamada çevrede bulunan köylülere ait bazı hayvanlar da telef oldu. Saldırıdan sonra köyden bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Olay yerinden ilk görüntüler...

Mardin'de karakola hain saldırı

TSK AÇIKLAMA YAYINLADI

Saldırının ardından TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Mardin ili Artuklu ilçesi CevizlikJandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Mardin Valiliği ise saldırıyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"9 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakolu’na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş 1 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 3’ü ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız süratle hastaneye intikal ettirilmiştir. Tedavileri ise halen devam etmektedir. Olay sonrasında güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever10 Temmuz 2016 00:49

    bir an evvel idami geri getirin ........aksi taktirde bu pislikler temizlenmez.....

  • Tarkan09 Temmuz 2016 16:45

    Kırsal alandaki ve kritik yerlerdeki tüm karakolların dairesel 1 km çapına çoklu gece gündüz görüşlü kameralı ve uzak kontrollü yarı otomatik uyarıcı güvenlik sistemleri kurulsun ana kapı girişleri uzağa alınsın bariyerleri sağlam olsun aselsan yada tubitak yada bir universite görevlendirilsin

  • haydar09 Temmuz 2016 16:42

    o bölgelerde karakol ana giriş kapılarını ana binadan en az 500 m ileriye kurun uzaktan kontrollü ve kameralı sistemlerle koruyun araba ve insanları ana bina içine kadar sokmayın bunları yapacak sorumlusu yetkilisi kim ki devletin kınama taziye lanet okumakla olmuyor önlem alınsın acilen