E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK’da Zergele infazı---

PKK’da Zergele infazı

PKK’da Zergele infazı
08 Ağustos 2015 - 18:16 borsagundem.com

Milyonlarca doların saklandığı ev vuruldu, PKK, paraları yanınca 10 militanını infaz etti

Kuzey Irak'ta Bokriskan'daki bir sığınakta muhafaza edilen milyonlarca dolar ve uyuşturucu maddenin operasyon nedeniyle taşındığı Zergele'deki evin de hava harekatı sırasında yandığı anlaşıldı. Milliyet’in haberine göre maddi kayıp, örgütün üst düzey yöneticilerinde öfke ve moral bozukluğuna neden olurken, kayıptan sorumlu olan 10'a yakın militanın infaz edildiği öğrenildi.

TSK tarafından, 01 Ağustos 2015 tarihinde Kuzey Irak'taki Kandil bölgesinde terör örgütünün barınma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatının sonuçları netleşmeye başladı. Hava harekatlarında, Bokriskan'daki Şehit Dilan Tabur Komutanı Şerevan Fatuvan (kod adı) ve dört büyük grup lideri öldürülürken, 30 terör örgütü mensubu da yaralandı. Zergele'de (Zargali) ise, kod adı Şervan olan Kadın Grubu sorumlusu ve 20'nin üzerinde teröristin öldürüldü. Enze'de vurulan terör örgütüne ait karargâhlar sonrasında ise 25-30 kadın örgüt üyesi öldürüldü. 7 Ağustos günü itibariyle 390 teröristin öldürüldüğü öğrenilirken, 400'ün üzerinde örgüt militanın yaralı olduğu belirtildi. Yaralı teröristlerden 150'sinin durumunun da ağır olduğu bildirildi.

Milyonlarca dolar ve uyuşturucu yandı
TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütünün para ve uyuşturucu deposuna verilen zarar, örgütte infiale sebep oldu. Alınan bilgilere göre, terör örgütüne ait milyonlarca dolar ve aynı değerde eroin ve kokain Bokriskan köyü bölgesinde bulunan bir sığınakta muhafaza edilirken, hava harekatları üzerine daha güvenli olacağı gerekçesiyle para ve uyuşturucu maddeler Zergele Köyü'nde bulunan bir eve taşındı. Ancak hava harekatı nedeniyle para ve uyuşturucunun sevkedildiği evde de yangın çıktı. Terör örgütü üyeleri, para ve uyuşturucu maddeleri kurtarmak için mücadelede ederken, ancak çok az miktarda paranın kurtarılabildiği bildirildi. Yangın sonucu uyuşturucuların tamamının ise imha olduğu anlaşıldı.

Örgüt içinde 10 infaz
Yaşanan maddi kaybın, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinde moral bozukluğu ve öfkeye sebep olduğu kaydedildi. Örgütün, maddi kayıptan sorumlu tuttuğu 10'a yakın örgüt üyesini derhal öldürerek infaz ettiği belirtildi.  Öte yandan örgütün, hava harekatları sırasında verilen can ve maddi kayıpları önlemek amacıyla Zergele Köyü'nde yoğun çaba sarfettiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • toby10 Ağustos 2015 08:12

    hain halkın sayısında azalma olmuş darısı geri kalanlarının başına inş

  • Broker09 Ağustos 2015 10:18

    Durmak yok en şiddetli biçimde sonuna kadar vurmaya devam.artık kafatasçı olma zamanı.

  • Erman09 Ağustos 2015 09:25

    3 yıl boyunca PKK palazlandı. Bu harekatlar 3 yıl boyunca yapılsaydı belki de PKK iyice zayıflayacaktı

  • oğuz09 Ağustos 2015 00:38

    yalan içiniz rahatlasın dıye medyanın algı operasyonu..

  • Can08 Ağustos 2015 23:42

    İslam, FAŞİZMİ AŞILMASDIKÇA İNSANLIK OLAMAZ!..

  • akıl işi değil08 Ağustos 2015 18:50

    kısaca bop un başkanı ve eş başkanı baz alındığında yurtdışı paralı askerler akabınde hizbullah destekli devşirme örgüt

  • Vatansever08 Ağustos 2015 18:44

    Komple kokleri kazinincya dek devam

  • hep bukalamın gibi08 Ağustos 2015 18:43

    ısıd örgütü hizbullah mı

  • fuatavni.eski ortak08 Ağustos 2015 18:39

    fuatavniyi çok iyi analiz etmiş olsanız tüm kirli ilişkileri anlamış akabınde fuatavninin fonemen değil yönetiçi olduğunu anlarsınız.

  • hep çıkar ilişkileri ve parasal08 Ağustos 2015 18:29

    akp tahvil faiz lobisi..paralel yapı hisse lobisi..bankalar ve merkez bankaları akabınde borsa ve foree aracı kurumları döviz ve azda olsa hisse ve tahvil faiz lobisi olunca akp nin pkk ya olan ilgisi ters tepti.bu vatanın düşünen yok