E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK karakol bastı: 1 şehit---

PKK karakol bastı: 1 şehit

PKK karakol bastı: 1 şehit
04 Temmuz 2013 - 15:28 borsagundem.com

PKK, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bir karakola saldırı düzenlendiğini iddia etti. Diyarbakır Valisi Kıraç'tan ise jet açıklama geldi

PKK, Lice'deki karakol protestosunda bir gencin ölümüne misilleme olarak Diyarbakır'da bir karakola düzenledikleri saldırıda bir askerin şehit olduğunu iddia etti. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise olayı yalanlarken "Hani'de karakola saldırı haberleri doğru değil" dedi.
PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına Vali Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.
PKK'NIN İDDİASI
Terör örgütü PKK'nın Lice'deki olaylara misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Saldırıyla ilgili açıklamayı, PKK'nın askeri örgütlenmesi olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptı. HPG-BİM, açıklamasında, "3 Temmuz günü Amed'in Hani ilçesinde bulunan Hegasor karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 asker öldürülmüştür" denildi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)