E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK ile Peşmerge arasında çatışma---

PKK ile Peşmerge arasında çatışma

PKK ile Peşmerge arasında çatışma
17 Aralık 2020 - 13:01 borsagundem.com

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge silahlı kuvvetleri ile Suriye’nin kuzeydoğusundaki YPG/PKK militanları arasında silahlı çatışma yaşandı

IKBY Peşmerge Bakanı Yardımcısı Serbest Lezgin, dün düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürdistanı’na sızmanın ve sınır bölgesi Sihela’daki Peşmerge güçlerine ait noktaya yönelik saldırının sorumlusunun YPG olduğunu belirtti. Fırat’ın doğusundaki Kürt güçler arasında yaşanan gerginlikten iki gün sonra patlak veren çatışma, 8 PKK militanının önceki gece IKBY sınırından sızma girişimi üzerine çıktı. Peşmerge güçlerinin bunu engellediğini söyleyen Lezgin, bu olaydan sonra YPG’ye bağlı yaklaşık 60 kişilik bir grubun Sihela’daki Peşmerge mevzilerine orta ve ağır silahlarla saldırdığını, iki taraf arasında yaklaşık iki saat süren çatışmaların patlak verdiğini ve YPG’li grubun umudunu yitirmiş bir şekilde yenilerek döndüğünü aktardı.

“8 kişilik bu grup, geri dönerek çok sayıda girişimde bulundu. Zira 3’ü geri döndü fakat geriye kalanlar Kürdistan’a girmeye çalıştı. Peşmerge güçleri özellikle IKBY’de Sıhela ve Peşhabur olarak bilinen bölgelerde hassas sayılan o bölgeye yasadışı bir şekilde sızmalarına izin vermedi” diyen Lezgin YPG/PKK’ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) PKK’nin emirlerine boyun eğmekle suçladı ve ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan konuya müdahale etmesini istedi.

Korona virüs Macron'a yakalandı

Prim borçlusu esnaf emekli olabilir mi?

Merkez Bankası piyasaya 28 milyar TL verdi

Bilim Kurulu Üyesi 'nden aşı açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR17 Aralık 2020 18:17

    bunlar gelecekte ekmek dahi bulumayacaklar.abd bunları kullanılmış bir it gibi zamanı geldiğinde azıtacaktır.

  • pazarci17 Aralık 2020 17:29

    birakin bu numaralari ,it iti isirmaz...

  • fafa17 Aralık 2020 14:19

    Barzani bu günleri düşünmedi gizli - açık PKK'ya destek verdi.Bizimle olsaydı bu günleri yaşamazdı.Bakalım iktidar mücadelesini kim kazanacak?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Aralık 2020 17:35

    ikiside teröristler tabiki ikisi birden kazanacak abd bunları ypg olarak birleştirecek.asıl terörist devlet abd değil mi.