E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK bayrağı sınırımızda---

PKK bayrağı sınırımızda

PKK bayrağı sınırımızda
19 Temmuz 2013 - 12:20 borsagundem.com

Suriye Rasulayn'da ÖSO bayrağı indirildi PYD bayrağı asıldı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından geçen yıl kasım ayında Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçen Rasulayn’da, geçen salı günü PYD ile El-Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların ardından Rasulayn’ın kontrolü çarşamba günü akşam saatlerinde PYD’nin eline geçti.
SİLAH SESLERİ GELİYOR
Rasulayn’da kontrolün PYD’ye geçmesinin ardından azalan çatışmalar, ilçe merkezine birkaç kilometre uzağındaki Tel Halaf bölgesinde yoğunlaştı. Çatışmaların devam etmesi Ceylanpınar’da tedirginliği daha da arttırdı.
Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan mermilerin sınırı aşması üzerine belediye hoparlörleri ve zırhlı araçlardan vatandaşlara dışarı çıkmamaları yönünde uyarı anonsları yapıldı. Şiddetin azalmasına rağmen dün gece ve bu sabah aralıklarla silah sesi duyulmaya devam ediyor.
ÖSO BAYRAĞI İNDİ, PYD BAYRAĞI ASILDI
Sınır hattından net olarak görülen PYD bayrağı, Rasulayn’da kontrolü tamamen PKK’nın Suriye’deki uzantısı örgütün eline geçirdiği olarak yorumlandı.
TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR
Halen silah seslerinin gelmesi Ceylanpınar’da tedirginliğin sürmesine neden oldu. Birçok işyerinin kapalı olduğu ilçede, vatandaşlar sınırı aşan mermilere hedef olmamak için evlerinden dışarı çıkmıyor. Sokakların boş olduğu Ceylanpınar’da vatandaşlar biran önce çatışmaların son bulmasını ve günlük yaşamlarına dönmeyi istiyor.
SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI
Öte yandan, çatışmaların Rasulayn’ın iç kesimlerinde yer yer sürmesi nedeniyle Ceylanpınar’da güvenlik önlemleri artırıldı. Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli devriye dolaştığı görülürken, askeri yetkililerin de sık sık gelişmeleri Ceylanpınar’da takip ettiği bildirildi. İlçe merkezinde de polislerin güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet19 Temmuz 2013 13:45

    amerikanın orta dogudaki politikası yeniden düzenleniyor orta doguda küçük amerika eyaletleri işgal etmek ve kurmak işbiliklerini bunlar üzerinden yürütmek bunu mısırda suriyede ve orta dogu ülkerinde görmekteyiz bu asla kabul edilebir degildir

  • mehmet19 Temmuz 2013 13:24

    abd stratejisi böl parçala sömür ilkesine dayandıgı apaçık ortaya koyuyor türkiyede de oynanmak istenen bu oyundur türk milleti bu oyunu bozacaktır

  • mehmet19 Temmuz 2013 12:47

    müdahalenin pyd unsurlarının esad muhalif gruplarıyla çatışmaya girmesinden sonra böyle bi açıklama çok manidar bu zamanı beklemek sanırım pyd işbirligi anlamına geliyor abd suriyede ikiye bölüp çakma bi kürt bölgeesi kurmak için şartlar saglanmış olsa gerek

  • muhammed19 Temmuz 2013 12:30

    dışişleri bakanımız davutoğlu ne diyor bu konuda ona bakmak lazım.AKP'lilerin de yorumunu almak isterim

  • mehmet19 Temmuz 2013 12:30

    bu amerka desttekli suriye bölgesinde çakma bi kürt bölgesi kurup suriyeyi ikiye bölüp isarail güvenligini teminat altına alma işi fakat bu girişim bir işgaldir hiç bbir hukuk kurallarına uymaz abd suriyenin iç ve dış ilişkilerine dogrudan karıışması anlamına gelir

  • XXL19 Temmuz 2013 12:28

    BUGÜNLERİ DE GÖRDÜK