E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasaya süremeden yakalandılar: Kanser ilaçlarının sahtesini yapmışlar!---

Piyasaya süremeden yakalandılar: Kanser ilaçlarının sahtesini yapmışlar!

Piyasaya süremeden yakalandılar: Kanser ilaçlarının sahtesini yapmışlar!
09 Aralık 2022 - 11:05 borsagundem.com

Sahte ilaç üretim ve satışının önlenmesi amacıyla çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda 25 bin 538 sahte ilaç ele geçirilirken, 4 zanlı da yakalandı.


İstanbul’da kanser ve hormon tedavisinde de kullanılan ilaçların sahtesini üreten bir şebekeye operasyon düzenlendi. Baskında 25 bin 538 ilaç ve ilaç üretiminde kullanılan kimyasallar ele geçirildi. 4 şüpheli yakalandı.

Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. “Sahtecilik” konusuyla ilgili çalışma yapan polis, merdiven altı imalathanelerde ilaç üreten bazı şüphelileri belirledi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre; Araştırmalarda şüphelilerin, özellikle fiyatı yüksek olan kanser ve bazı hormon ilaçlarının sahtesini ürettikleri anlaşıldı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için ilaçları bazı apartman dairelerinde üreterek depoladığı belirlendi.

DÖRT ŞÜPHELİ YAKALANDI

İnsan sağlığını hiçe sayan şüphelilerin yakalanması için operasyon kararı alındı. Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler'de dün gerçekleşen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ürettikleri sahte ilaçları Türkiye’de ve yurt dışında sattıkları anlaşıldı.

BİNLERCE SAHTE İLAÇ

Şüphelilerin üretim yaptıkları adreslerde yapılan aramalarda, 25 bin 538 sahte ilaç, 6 bin 750 adet çeşitli markalara ait sahte boş ilaç kutusu, 1400 adet çeşitli markalara ait ilaç etiketi, 660 çeşitli markalara ait sahte ilaç barkodu, 3 bin 60 boş şişe, 1595 çeşitli markalara ait sahte ilaç propektüsü, bir ilaç basım makinesi, 280 beyaz toz halinde ilaç hammaddesi, 1 kilo 950 gram ilaç hammaddesi, 5000 adet ilaç şişesi kapağı, bir kırmızı gıda boyası, 60 sıvı halde ilaç şişesi, 1 rulo jelatin ele geçirildi.

Ele geçirilen ilaç ve malzemeler emniyette sergilenirken, gözaltına alınan şüphelilerin bugün adli makamlara gönderileceği belirtildi.

Sahte para dolandırıcılarına operasyon: 7 kişi tutuklandı

 

Akaryakıtta milyonlarca liralık sahte fatura saptandı

 

Sahte dolarla altın alan şüpheliler yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)