E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasayı MSCI sarstı---

Piyasayı MSCI sarstı

Piyasayı MSCI sarstı
15 Kasım 2018 - 09:28 borsagundem.com

MSCI Türkiye Endeksi'nden çıkarılan hisseler BİST'e dün güç kaybettirdi

Güzel Bir Sonbahar Günü

Borsa İstanbul düne, MSCI Türkiye Endeksinden çıkarılan hisse senetlerine genel satış baskılarıyla başladı. Ancak endekse etkili BIST30 hisselerine gelen alımlarla günü % 0.62 artışla tamamladı. MSCI Türkiye’den çıkarılan; ULKER yüzde 3.9, EKGYO yüzde 2.3 ve VAKBN yüzde 2.7, YKBNK yüzde 1.8 düşüşle günü tamamladı. Endekse en büyük katkıyı 224 puanla THY ve 173 puanla EREGL yaptı.

Borsada bir ara ani yükseliş yaşanmasında ise ajanslardan geçen bir ABD’li yetkilinin “Halk Bankası hakkında Hazine’nin yürüttüğü soruşturmaya Trump’ın müdahil olabileceği” açıklaması etkili oldu. Ancak açıklama metni uzundu ve “Rusya’dan S-400 alımı yüzünden yaptırımlara başvurulması riski var. Yönetimin burada çok az hoşgörüsü bulunuyor” cümlesi pek hoş gözükmedi.

Moody’s'in bu sabah paylaştığı notta, gelişen piyasalar için kredi koşullarının 2019 yılında daha zorlayıcı olacağı belirtildi. 2019’da % 2 küçülmesini beklediği Türkiye'nin giderek artan kurumsal zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Moody's, Türkiye ve Afrika'nın bazı kısımları için görünümün negatif, Orta Doğu için karışık olduğunu da belirtti.

Yurtdışı gündeminin zirvesinde, 45 yıldır Avrupa Birliği üyesi olan ve 2016’da referandumla ayrılma kararı alan İngiltere’nin Brexit süreci var. Başkan Therasa May dün ülkesinin AB ile vardığı anlaşmanın taslağını onayladığını bildirdi. Şimdi meclis süreci başlayacak ki baya gürültülü geçmesi bekleniyor. ABD tarafında ise FED Başkanı Powell, gelecek yıldan itibaren her FED toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenlenecek olmasının tüm toplantılarının olası faiz artırımları açısından "hareketli" geçeceği anlamına geldiğini söyledi.

Bugün asya piyasaları hafif artıda. Yurt içerisinde ise saat 10.00’da işsizlik verisi ve 11.00’de bütce dengesi takip edilecek. Dolar/TL ise volatiletinin iyice düşmesiyle sakin seyrini sürdürüyor.

STRATEJI

88.6 binden gelen yükseliş trendi 96 binden dönünce 94 binde hedge yapmayı önermiştik. Aynen devam! 94 bin yukarı geçerse yine stoplamayı öneririz.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100de güne yatay başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • broker3415 Kasım 2018 14:27

    sermaye piyasaları açısında utanç verici bir olay..Küme düştüğümüz tescillendi..hani istanbul finans merkezi olacaktı ? sayın başkanım