E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasanın gözü bu verilerde---

Piyasanın gözü bu verilerde

Piyasanın gözü bu verilerde
09 Eylül 2016 - 09:27 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Avrupa Merkez Bankası toplantısının ardından bugün FOMC üyesi Rosengren konuşması ve Eurogroup toplantı açıklamalarına dikkat çekti.

Haftanın son işlem gününe geldiğimizde, bütün haftanın yoğunluğunun hissedildiği görülmektedir. Bugün ekonomik veri takvimine bakıldığında Asya tarafından gelen Avustralya ve Çin verileriyle hızlı başlandığı görülmektedir. Hafta içerisinde faiz oranlarında değişiklik yapmayan Avustralya ekonomisinde, konut kredileri beklentilerin altında kalarak para birimi üzerindeki satış baskısının devam etmesini sağladı. Diğer taraftan Çin’den gelen Üretici ve Tüketici Fiyat endeksi verilerinin piyasaları tatmin etmediği söylenebilir. Bu verilerin ardından gün içerisinde takip edilecek diğer veriler Euro Bölgesi’nin en önemli ekonomisi olan Almanya’dan ve İngiltere’den gelecek olan ticaret Dengesi verileridir. Ayrıca yurt içi piyasalarında ise 2.çetrek büyüme verileri takip ediliyor olacak. Öğleden sonra gelecek olan Kanada istihdam değişimi, FOMC üyesi Rosengren konuşması ve Eurogroup toplantı açıklamalarının da gözden kaçırılmaması gerekmektedir.

Aynı zamanda dün gerçekleştirilen Avrupa Merkez Bankası toplantısının etkilerinin de devam ettiği unutulmamalıdır. Dün gerçekleştirilen Eylül ayı toplantısında, ECB beklentileri karşılayarak faiz oranlarını değiştirmedi. Politika faiz oranı %0.0’da, mevduat faizi %-0.4’de ve marjinal borç verme faizi %0.25’te bırakıldı. Aynı zamanda toplantı sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında Draghi açıklamaları da etkili oldu. Negatif faiz oranlarının devam ediyor olmasının bankalara olumsuz yansıdığının farkında olduklarını fakat hedefledikleri ekonomik toparlanmanın gerçekleşebilmesi için bu durumun gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca şimdilik ek teşvik düşünmediklerini de vurgulayan Draghi, parasal genişleme hamlesinin uzatılması konusunu ise tartışmadıklarını belirtti.

EURUSD

Dün gerçekleşen Avrupa Merkez Bankası toplantısının ardından volatilitenin arttığını gördüğümüz EURUSD paritesi için, bundan sonraki süreçte ekonomik verilerin önemini arttıracağı söylenebilir. Faiz oranlarında değişiklik yapılmaması ve ek genişleme hamlesinde sürenin uzatılmaması Euro kanadına pozitif yansımış olsa da, ardından gelen açıklamalardaki büyüme ve enflasyon verilerinin aşağı yönlü revize edilmesi Euro için olumsuz oldu. Açıklamalar ile 1,13 seviyelerinin üzerine sarkan paritenin gün kapanışı gerçekleştiremediği görülmektedir. Bu noktada önemli bir direnç seviyesi olan 1.13’ün üzerine sarkmadığı sürece paritede toparlanmalar beklenebilir. Böyle bir durumda da 1,1240, 1,1220 ve 1,1180 destek seviyeleri takip edilmelidir. 1.13 direncinin kırılması durumunda ise 1,1330 ve 1,1350 dirençleri göz önünde bulundurulmalıdır.

USDTRY

Yurt içi piyasalarda gözler ekonomik verilere kilitlenmiş durumda, bugün gelecek olan büyüme verisi önemini bir kat daha artırmaktadır. Dolar endeksinde yaşanılan yatay seyrin baskılanması ile birlikte USDTRY paritesinde bant hareketinin oluştuğu söylenebilir. Fakat dün gelen ECB açıklamalarının parite üzerindeki alış baskısını artırdığı gözden kaçırılmamalıdır. Tekrardan 2,95 direncinin üzerine sarkan paritenin bugün gelecek olan veriler ile birlikte burada tutunup tutunmayacağı takip edilmelidir. 2,95 üstünde tutunan parite için 2,9605, 2,9695 ve 2,9780 direnç seviyeleri göz önünde olacaktır. Diğer taraftan değer kayıplarında ise 2,9370, 2,9310 ve 2,9220 destek seviyeleri karşımıza çıkacaktır.

PETROL

ABD kanadında yaşanılan beklentilerin dolar endeksini baskılaması birçok paritede hissedildi. Petrol kanadında da görülen sakin seyir eylül ayının beklenmesini sağlıyordu. Bir yandan FOMC toplantısının olması (faiz artışının beklentileri düşmüş olsa da halen masa da olması) ve OPEC toplantısının beklentileri şekillenmektedir. Ayrıca gün içerisinde gelen açıklama ve verilerinde parite üzerinde etki yarattığı gözden kaçırılmamalıdır. Olumsuz hava şartlarının etkisi ile birlikte dün ABD petrol stokları beklentilerin oldukça altında kaldı. Gelen bu verinin de parite üzerinde sert yükselişleri beraberinde getirdiğini gördük. 47,20 seviyelerinde fiyatlanan parite için yukarı da 47,60, 48,10 ve 48,90 dirençleri, aşağıda ise 46,20, 45,70 ve 45,00 destekleri takip edilmelidir.

A1 Capital

Borsa güne yüzde 0.23 eksi puanla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)