E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların yeni korkusu: Polonya uçakları---

Piyasaların yeni korkusu: Polonya uçakları

Piyasaların yeni korkusu: Polonya uçakları
07 Mart 2022 - 08:48 borsagundem.com

Haftaya Polonya’nın Ukrayna’ya savaş uçağı verebileceği haberiyle başlıyoruz. Olası riskler paranın güvenli limanlarda kalmasına yol açacak.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalar Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. İşgalle ilgili gelişmeler piyasaları dalgalandırıyor. Kaygılar ise savaşın bölgeye sıçrama riskiyle alakalı. Polonya’dan Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesinin masaya gelmesi ise ilerleyen günlerde daha fazla tartışılacak.

Para ise güvenli limanlara yöneliyor. Riskli görülen varlıklardan kaçış var.

Dolar yükseldi

Güvenli limanlara talebin artmasıyla geçen hafta dolar yükseldi.

Rusya, Moskova Borsası’nın 5-8 Mart tarihlerinde kapalı olacağını duyurmuştu. Bu hafta işlemlerin yeniden başlayıp başlamayacağı takip edilecek.

Asya Endeksleri düşüşte

Asya endeksleri sert şekilde geriliyor: Japon Nikkei 225 yüzde 2,47, Hong Kong Hang Seng yüzde 3,41, Çin CSI 300 yüzde 2,49 ekside bulunuyor.

Geçen hafta dolar karşısında yüzde 2,68 gerileyen Türk lirası haftaya zayıf seyirle girdi. Dolar/TL 14,26 seviyesinden işlem görüyor.

Şirketlere kur korumalı mevduata geçiş teşviki

Alınan yeni kararla kur korumalı TL mevduatta şirketler 3 ay vade imkanı tanındı. Bu süre daha öne en az 6 ay idi. Ayrıca vadesi gelen mevduatlar için yenilemesi halinde aynı haktan yararlanma imkânı getirildi. Bu gelişmenin şirketlerin elindeki dövizi TL’ye çevirmesinde teşvik edici olması bekleniyor.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Zelenskiy: Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz

Blinken'in 'ambargo' iması sonrası petrolde rekor artış

Fransız jetlerinden Polonya semalarında devriye uçuşu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi07 Mart 2022 12:39

    Polonya ,Ukrayna'ya uçak verirse o da savaşa dahil olmuş sayılır. Putin ,ona da saldırırsa haydi üçüncü kapışma sahnede. Olan herkese