E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasaların yeni altını artık o!---

Piyasaların yeni altını artık o!

Piyasaların yeni altını artık o!
04 Mayıs 2014 - 12:47 borsagundem.com

Nisan ayının en iyi performans gösteren emtiası ve 2014'ün altını Nikel oldu

Bu yılki yüzde 32 oranındaki değer kazancıyla nikel, S&P GSCI'de kahvenin ardından en iyi getiriyi sağladı.
Nikel fiyatlarındaki yükselişin ilk nedeni Ocak ayında Endonezya’nın maden ihracatına getirdiği kısıtlamalar. Dünyanın en büyük nikel ihracatcısı Endonezya'nın nikel ve boksit konsantresi ihracatlarını yasaklaması nikelde ralliye neden oldu.
Nikeldeki yükselişin ardında yatan diğer bir faktör olan yatırımcıların Rusya'ya yaptırımlarının arzı daha da düşürebileceği endişeleriyle nikel 27 yılın en uzun rallisini gerçekleştirdi.
Nikel ihracatçısı Rusya'ya yönelik endişeler nedeniyle RBC'den George Gero, nikelde düşüş beklemiyor. Tüm emtiların Rusya endişelerinden beslendiğini kaydeden Gero, bu nedenle fiyatların yukarı gideceğini savunuyor. Nikelde kısa süreli kar realizasyonu görülebileceğini bildiren Gero, fakat satmaya az istekli kişi olacağı görüşünü savunuyor.
Jodie Gunzberg, global head of commodities at S&P Dow Jones Indices. " CNBC'nin haberine göre, S&P Dow Jones Indices Emtia Birim Şefi Jodie Gunzberg ise, nikele daha fazla ilginin olduğuna dikkat çekerek nikel için 2014'ün yeni altını tanımının yapılabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)