E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların veri yoğunluğu sürecek: Enflasyon ana başlık!---

Piyasaların veri yoğunluğu sürecek: Enflasyon ana başlık!

Piyasaların veri yoğunluğu sürecek: Enflasyon ana başlık!
03 Aralık 2021 - 10:39 borsagundem.com

Yurt içinde TCMB’nin enflasyon değerlendirmesi “Aylık Fiyat Gelişmeleri” ve işsizlik verisi, yurt dışında ABD enflasyonu beklenecek

Yurt içinde işgücü istatistikleri, Hazine ihalelerinin öne çıktığı bir hafta olacak. Yurt dışı piyasalarda Almanya sanayi üretimi, Çin ve ABD enflasyonu piyasaların öncelikle bekleyeceği veriler olacak.

6 ARALIK PAZARTESİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), her enflasyon verisinden sonra olduğu gibi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayımlayacak. TCMB Kasım ayına ilişkin açıklanan enflasyon ile ilgili değerlendirmelerini yayımlayacak (10.00).

TCMB ayrıca Kasım ayına ilişkin Reel Efektif Döviz Kuru rakamlarını duyuracak (14.30). TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru en son 63,09 puan ile tarihi düşük seviyesine inmişti.

Yurt dışında haftanın ilk önemli verisi Almanya'dan gelecek. Ülkede Ekim ayına ilişkin fabrika siparişleri rakamları açıklanacak. Siparişler bir önceki ay aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 9,7 artış göstermişti (10.00).

Euro Bölgesinde yatırımcıların görüşünü yansıtan Sentix Yatırımcı Güven Endeksi duyurulacak. Endeks en son 18,3 puan seviyesinde açıklanmıştı (12.30).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, "Büyüme, Enflasyon ve Para Politikası Görünümü" başlıklı bir konuşma yapacak.

Gün içinde Kazakistan ve Ukrayna merkez bankalarının faiz kararı gelecek.

Euro Bölgesi maliye bakanları, 2022 taslak bütçelerini görüşmek üzere bir araya gelecekler.

Enflasyon yüzde 21.31!

7 ARALIK SALI

TÜİK, finansal yatırım araçları reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 7 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihaleleri gerçekleştirecek. Hazine'nin bir önceki ihalelerinde sırasıyla yüzde 19,55 ve yüzde 9,86 ortalama faiz oluşmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşme raporunu yayımlayacak (17.30).

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirecek.

Günün ilk saatlerinde Asya piyasalarından analistlerin takip edeceği önemli veriler bulunuyor. Güney Kore ödemeler dengesi (02.00), Japonya hane halkı harcamaları, reel ücretler (02.30), döviz rezervleri (02.50), Çin ticaret rakamları (05.00) öne çıkan veriler olacak.

Avustralya Merkez Bankası(RBA) faiz kararı ise verilerin ardından piyasaların bekleyeceği gündem maddesi olacak. RBA faizi son 11 toplantısında yüzde 0,10 seviyesinde tutuyor (06.30).

Aynı saatlerde Japonya'nın 30 yıllık tahvil ihalesinin sonuçları ekranlara düşecek (06.30).

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek önemli bir veriyle güne başlayacak. Almanya'da Ekim ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Bir önceki ay sanayi üretiminde aylık yüzde 1,1, yıllık yüzde 1,0 düşüş yaşanmıştı (10.00).

Almanya'nın ardından Fransa'dan gelecek ticaret rakamları izlenecek (10.45).

Almanya'dan gelecek diğer önemli veri ise ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi olacak. Endeks bir önceki ay 31,7 seviyesinde açıklanmıştı (13.00).

Euro Bölgesi için final GSYH ve istihdam rakamları analistler tarafından takip edilecek (13.00).

İngiltere 30, Almanya ise 2 yıllık tahvil ihaleleri ile piyasaya borçlanacak.

ABD'de dış ticaret, tarım dışı verimlilik (16.30) VE IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi (18.00) bekleniyor. ABD'nin 3 yıllık tahvil ihalesi de izlenecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Borsa İstanbul'da pozitif ayrışma sürecek mi?

8 ARALIK ÇARŞAMBA

TÜİK, 2020 yılına ilişkin eğitim ve sağlık harcamaları istatistiklerini iki rapor halinde duyuracak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranları, ortalama maliyeti ve vadesi ile ilgili rakamları yayımlayacak (17.30).

Yurt dışında günün ilk verisi ABD'den gelecek API petrol stokları olacak (00.30). Japonya cari işlemler dengesi, final GSYH rakamları Asya piyasalarının erken saatlerde ekrana düşecek verileri arasında yer alıyor (02.50).

Hindistan Merkez Bankası(RBI) faiz kararını açıklayacak. RBI, 2020 Mayıs ayından bu yana faizi yüzde 4,00 seviyesinde tutuyor.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Sistemik Risk Kurulu Beşinci Yıllık Konferansı'nın açılışı için bir video mesaj yayımlayacak. Toplantıda ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel ve banka denetçisi Andrea Enria konuşma yapacaklar (11.15).

Almanya 10 yıllık tahvil ihalesiyle piyasaya borçlanacak (13.30).

Son iki toplantısında faiz artıran Polonya Merkez Bankası(NBP), yılın son toplantısını gerçekleştirecek. NBP, son iki toplantısında, piyasa beklentilerinin de üzerinde toplam 115 baz puan faiz artırımına gitmişti.

Günün son faiz kararı ise Kanada Merkez Bankası'ndan(BoC) gelecek. BoC son 13 toplantısında faizi yüzde 0,25 seviyesinde tutmuştu.

ABD'de çok öne çıkan bir veri bulunmazken, MBA mortgage (15.00), JOLTS açılan iş (18.00) ve DoE petrol stokları (18.30) takip edilecek. ABD'nin diğer takip edilecek gündemi ise 10 ve 30 yıllık tahvil ihaleleri olacak.

Günün önemli şirket haberleri 3/12/2021

9 ARALIK PERŞEMBE

TÜİK, 2020 yılına ilişkin il bazında GSYH rakamları, kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi rakamlarını yayımlayacak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını gerçekleştirecek.

Günün ilk saatlerinde Brezilya'dan faiz kararı gelecek. Son 6 toplantısında faizi sürekli artıran Brezilya Merkez Bankası'nın(COPOM) toplam artırımı 575 baz puana ulaştı (00.30).

Erken saatlerde gelecek diğer önemli veri ise Çin enflasyon rakamları olacak. Ülkede tüketici ve üretici fiyatları verileri açıklanacak. Ekim ayında yıllık tüketici fiyatları yüzde 1,5, üretici fiyatları yüzde 13,5 olarak açıklanmıştı (04.30).

Avrupa piyasaları ise güne Almanya ticaret rakamlarıyla başlayacak. Ticaret ile birlikte her zaman olduğu gibi cari denge rakamı da duyurulacak (10.00).

ABD'de işsizlik başvuruları (16.30) ve toptan stoklar (18.00) dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Plastik Kart ve Sinpaş GYO sorusu

10 ARALIK CUMA

Haftanın son günü TÜİK'ten önemli veriler gelecek. Ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve Dış Ticaret Endeksleri verileri duyurulacak (10.00). Mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı en son yüzde 11,5 seviyesine gerilemişti.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi, piyasaların yakından izleyeceği diğer gündem maddesi olacak (10.00).

Asya piyasalarında Japonya üretici fiyatları takip edilecek (02.50).

Avrupa piyasalarında İngiltere'den gelecek verilere odaklanılacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH ticaret, hizmet üretimi rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (10.00).

Aynı saatte Almanya'nın final tüketici fiyatları rakamları da bulunuyor (10.00).

BoE ve Kantar işbirliğiyle düzenlenen anket sonuçları, İngiltere takviminde yer alan diğer gündem maddesi olacak. Bir önceki ankette 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 2,7, 2 yıl sonrası için yüzde 2,2 ve 5 yıl sonrası için yüzde 3,0 olarak açıklanmıştı.

Yurt dışında günün en önemli verisi ABD'nin enflasyon rakamları olacak. Ülkede tüketici fiyatları Ekim ayında yüzde 6,2 ile 31 yılın en yüksek seviyesini görmüştü (16.30).

ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) günün diğer verileri olacak.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)