E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların takibinde sanayi üretim verisi var ---

Piyasaların takibinde sanayi üretim verisi var

Piyasaların takibinde sanayi üretim verisi var
13 Ocak 2021 - 09:30 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD iç siyasetindeki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olurken, Trump'a yönelik gündeme getirilen azil süreci ve haber akışları piyasaların takibinde yer alacaktır. Vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler aşağı yönlü temel risk unsurları olarak yerini korurken, ABD'de destek paketi beklentileri ve bu konudaki açıklamalar yakından izlenecektir. Bugün yurt içinde açıklanacak sanayi üretim rakamlarının performansı önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
o 10:00 Türkiye - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
o 16:30 ABD - TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı gelişmeler ve salgın kaynaklı endişeler gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. ABD'deki gelişmelerle haftaya satıcılı bir seyirle başlayan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile ilişkiler konusundaki açıklamalarından destek bulan BIST-100 Endeksi günü %0,87'lik yükselişle 1.549,53 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,49 - 7,51 aralığın da bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,45'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasalardaki karasız görünüme karşın güne güçlü başlayan BIST 100'de gün içinde dalgalı bir görünüm oluştuktan sonra açılış fiyatına yakın bir kapanış gerçekleşti. Otomotiv sektörü başta olmak üzere sektörel hareketler ön plana çıktı. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi endekste henüz zirve oluşumuna dair güçlü sinyaller oluşmuş değil. Bu nedenle şuan için geri çekilmelere temkinli yaklaşmak faydalı olabilir. Bununla birlikte yurtdışı endekslerde son günlerde yorulmalar daha net görülüyor. Buralar öncü olabileceği için olası bir düzeltme başlangıcı için bu endeksler yakından izlenmeli. BIST 100'de kısa vadede 1.530 ve altında 1.500-1.510 aralığı destekler. Yukarıda ise ilk direnç 1.557'de bulunuyor.

Türk Telekom ve Carrefoursa sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 13/01/2021

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)