E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaların sıradaki gündemi Brexit---

Piyasaların sıradaki gündemi Brexit

Piyasaların sıradaki gündemi Brexit
21 Mart 2019 - 09:59 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı May Brexit tarihinin 30 Haziran’a kadar uzatılmasını talep ederken bugün AB Zirvesi’nde Brexit’in ertelemesine ilişkin oylama piyasaların takibinde yer alacak.

"Piyasa Gündemi

Fed faiz oranlarında değişikliğe gitmezken 2019 yılında iki faiz artırımı olan tahminini 0’a çekti. Fed projeksiyonlarında ve Powell’ın açıklamalarında güvercin tutum korunurken dolar küresel piyasalarda baskı altında kaldı. İngiltere Başbakanı May Brexit tarihinin 30 Haziran’a kadar uzatılmasını talep ederken bugün AB Zirvesi’nde Brexit’in ertelemesine ilişkin oylama piyasaların takibinde yer alacak.

BIST-100 Güne başlangıç

Ticaret görüşmelerine ilişkin haber akışlarının risk iştahını baskılamasına ve yurt dışı piyasalardaki satış baskısına bağlı olarak dün BIST-100 Endeksi aşağı yönlü bir seyir izledi. Sanayi endeksi üzerinde yoğunlaşan satışlarla negatif ayrışan BIST-100 günü %1,48’lik bir düşüşle tamamladı. Fed sonrası ilk fiyatlamalarda alımlar gözlense de ABD borsaları dün günü karışık bir kapanışla tamamladı. Bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,47 – 5,48 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,43’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Güne yatay bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi risk iştahındaki zayıf seyre bağlı olarak aşağı yönlü bir seyir izledi. Son dönemdeki yükseliş trendinin geçtiği 104.150 desteğinin de kırılmasına bağlı olarak satışların hız kazandığı izlenirken hafta başındaki açılışla birlikte oluşan boşluğun da doldurulduğu görüldü. Güne alıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz endekste kısa vadede 104.150 ve 104.900 seviyesini direnç olarak izlenebilir. 104.900 üzerindeki kapanışlarda konsolide bölgesinin üst bandını oluşturan 106 bin seviyesi tekrar test edilebilir. Yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması ve endeksin 103 bin seviyesi altına gerilemesi durumunda 500 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 102.190 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. "

Gedik yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)