E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların risk iştahı destekleniyor---

Piyasaların risk iştahı destekleniyor

Piyasaların risk iştahı destekleniyor
25 Ağustos 2021 - 09:38 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çin’de bazı şehirlerde yeni vaka bildirilmemesi ve ülkede salgının yavaş yavaş kontrol altına alınmaya başlanması ile ABD’nin Pfizer-BioNTech aşısına tam onay vermesi küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu haftanın ana teması cuma günü Fed Başkanı Powell’ın konuşması olurken, bu süreçte salgın cephesindeki gelişmeler ile ekonomik veri akışları piyasaların gündemindeki yerini korumaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta

15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta ön plana çıkan salgın ve erken sıkılaşma endişelerinin bu hafta itibariyle bir miktar yatışması ve aşı cephesindeki olumlu haber akışları küresel hisse piyasalarının pozitif bir seyir izlemesine katkı sağlıyor. Risk iştahındaki toparlanmaya bağlı olarak BIST-100 Endeksi dün günü %0,45 oranında bir yükselişle 1.465,89 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,41 – 8,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,42’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Risk iştahındaki toparlanmadan destek bulan BIST-100 Endeksi dün de yükseliş eğilimini sürdürdü. Önemli bir direnç olarak izlediğimiz 1.470 üzerindeki seviyeleri test eden BIST-100 kapanışını 1.465 – 1.470 direnç bölgesi içerisinde alt banttan gerçekleştirdi. 1.470 üzerinde tutunmanın sağlanması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşırken, bu seviye üzerindeki kapanışlarda 1.510 ve 1.550 seviyeleri gündeme gelebilecektir. Direnç bölgesinin aşılamamasına bağlı olarak düzeltme hareketlerinin yaşanması halinde ise 1.450 ara destek olarak üzere 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.429 seviyesi önem kazanacaktır. 200 günlük ortalama altında teknik görünümde zayıflama yaşanabileceği ve satışların hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Günün önemli şirket haberleri 25/08/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Euro Yatırım ve İhlas Yayın Holding sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)