E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların nabzı MB ile atacak---

Piyasaların nabzı MB ile atacak

Piyasaların nabzı MB ile atacak
24 Haziran 2014 - 08:48 borsagundem.com

Haftaya yükseliş ile başlayan BİST 100 endeksinde teknik açıdan 79.000 seviyesi önem taşıyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:   

"Haftanın ilk işlem gününde faiz indirimi beklentisi ile BIST 100 endeksinde alıcılı seyir görüldü. Bugün piyasaların nabzı Merkez Bankası ile atıyor..
   
BIST 100 endeksi dün 79.423-78.507 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.18 değer kazancı ile 79.326 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 2.92 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.17 değer kaybetti.   

Dün Euro Bölgesi'nde Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi imalat ve hizmet PMI verileri takip edildi. Euro Bölgesi'nde takibe konu olan tüm veriler beklentilerin altında kaldı. Haftaya karışık başlayan Avrupa borsaları beklentilerin altında kalan verilerin etkisiyle satışlarla karşılaşırken, günü negatif tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde Almanya IFO iş dünyası endeksleri açıklanacak.   

Dün ABD tarafında şu anki ev satışları ve imalat PMI verileri takip edildi. ABD tarafında gündeme konu olan veriler beklentilerin üzerinde açıklandı. Dün güne yatay seyir ile başlayan ABD borsaları takip edilen veriler ile yön bulmaya çalışırken, sanayi hisselerinde görülen düşüşün etkisiyle geçtiğimiz günlerdeki rekor yükselişlerini yerini düşüşe bırakarak günü negatif tamamladı. Bugün ABD'de konut fiyatları endeksi, yeni ev satışları  ve beklentisi 83.5 olan tüketici güven endeksi verisi izlenecek.
   
Haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksinin seyrine ilişkin olarak Irak ve Ukrayna'da gelişen olayların yanı sıra bugün açıklanacak faiz oranına kararına odaklı bir gün geçirdi. Faiz indirimine ilişkin beklentilerin etkisiyle pozitif seyrin hakim olduğu bir gün geçiren BIST 100 endeksinde işlem hacminin zayıf olduğu görüldü. Dün yurt içinde gündemimizde yer alan bir diğer önemli konu ise Dünya Bankası'nın Türkiye için ekonomi büyüme tahminini artırması oldu. Dünya Bankası, büyüme tahminindeki yükselmeyi artan ihracat ve kamu harcamalarına, enflasyondaki yükseltmeyi de bozulan beklentilere dayandırarak Türkiye için yüzde 2.4 olan büyüme tahmini yüzde 3.5'e, yüzde 7.8 olan enflasyon tahmini de yüzde 8.2'ye yükseltti. Haftanın ilk işlem gününde bir yandan Irak kaynaklı olarak ortaya çıkan jeopolitik riskler ve söz konusu risklerle birlikte Türkiye'nin ihracatının ve cari dengesinin olumsuz etkileneceği endişeleri, yüksek seyreden petrol fiyatlarının yanı sıra yön bulmaya çalışan BIST 100 endeksi TCMB'nin açıklayacağı karar ile faiz indirimine ilişkin beklentilerin ve döviz kurlarında görülen aşağı yönlü hareketlerin etkisiyle günü pozitif tamamladı. Söz konusu beklentiler ve döviz kurlarının aşağı yönlü hareketleri göz önünde bulundurulduğunda BIST 100 endeksinin bu sabah güne alıcılı seyir ile başlaması beklentiler dahilinde olup, endeksin seyri günün ikinci yarısında açıklanacak olan faiz kararı ile belirlenecektir. Bugün piyasaların nabzı Merkez Bankası ile atıyor olacak.
   
Haftaya yükseliş ile başlayan BIST 100 endeksinde teknik açıdan 79.000 seviyesi önem taşımaktadır. Endeksin 79.000 seviyesi üzerinde tutunması olup, endeksin 79.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 80.000 seviyesini hedefleyebilir. Endekste 79.000 seviyesinden gevşeme görülmesi durumunda ise 78.600 ve 77.500 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. 77.500 desteği önemlidir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)