E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların kimyası bozuldu---

Piyasaların kimyası bozuldu

Piyasaların kimyası bozuldu
26 Mayıs 2021 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende, dün borsada yaşanan sert düşüşün desteklerin hızlı kırılması ile kaybın kolay yerine konmayacağının göstergesi olduğu belirtiliyor.

Geride bıraktığımız günde özellikle yurtiçi fiyatlamaların küresel piyasalara kıyasla keskin bir şekilde negatif ayrıştığını gördük. 

Yaşanan bu negatif ayrışmanın sebebi olarak Biraz erken seçim söylemleri, biraz içsel gelişmeler, BIST100 tarafında satışların derinleşmesini sağlayan en önemli unsur panik havasının sert esmesi oldu. TL tarafında gözlemlenen değer kaybının da hız kazanması borsada oluşan satışları tetikledi. Satışlara sebebiyet veren somut bir gelişme ortaya çıkmadığı sürece yaşanan sert geri çekilmenin devamını beklememekteyiz. Ama desteklerin hızlı kırılması da kaybın kolay yerine konmayacağının göstergesi.

Küresel piyasalar ise hafif ölçekli kar satışlarının etkisi ile günü tamamladılar. Piyasalarda genel hava pozitif kalmaya devam ediyor.

Burada özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizinde oluşan geri çekilme dikkat çekici ki getirilerin %1.60 seviyesinin altında bulunduğunu görüyoruz.

ABD tahvil piyasalarında faizlerinde yaşanan gerileme enflasyonist endişelerin azaltırken, Fed başkanlarının enflasyondaki yükselişin sınırlı ve geçici olacağı açıklamaları ile birlikte baskı altında kalan dolar endeksi ,risk alma iştahını destekleyici fiyatlamaların devam etmesi hisse senedi endekslerinde yeni rekorların görülmesinin önünü açabilir. Fakat bu olasılığın ABD verilerine oldukça bağlı olduğunu söyleyelim. Cuma günü açıklanacak PCE verileri bu konuda önemli bir sinyal üretecek.

ABD datalarının olumlu gelmesi FED’e yönelik beklentileri kuvvetli bir şekilde değiştiriyor. Örnek vermek gerekirse Morgan Stanley CEO'su James Gorman, ABD’de artan enflasyon neden ile FED’in varlık alım miktarını bu yıl azaltacağı ve faiz artırımına ise 2022 yılının başlarında başlayacağı beklentisini paylaştı. Bu yorumlar şüphesiz piyasanın en kötü senaryosu ve henüz bu senaryonun fiyatların içerisinde olmadığını söyleyemekle birlikte Bizim beklentimizde emtia tarafındaki geri çekilmenin geçici olacağı ve büyüme ile birlikte enflasyonun büyük oranda kalıcı görünüme bürüneceği şeklinde.

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Galata Wind ve Ege Gübre sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)