E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor---

Piyasaların güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor

Piyasaların güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor
11 Haziran 2021 - 09:22 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor

Güne alımlarla başlayan endeks gün içinde güçlü seyretti ve günü %0.52 artışla, 1,456 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 16.3 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 53 hisse değer kazandı, 45 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.45 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel piyasalarda çok yoğun gündeme rağmen iyimserlik devam ediyor. Dün ECB’nin büyüme tahminlerini yukarı revize etmesi ve varlık alım programına aynı hızla devam edeceğini açıklaması Avrupa’da pozitif fiyatlanırken, ABD’de beklentilerin üzerinde, %5 seviyesinde gerçekleşen enflasyona rağmen fiyatlamalar bozulmadı. ABD 10 yıllık tahvil faizi % 1.44 seviyesine gerilerken, dolar endeksi de 90 seviyesinin altına kaydı. Enflasyonun alt kalemlerinde daha çok mevsimsel etkiler sebebiyle yükseliş görüldüğü fikri iyimserliğe katkıda bulundu, ancak bu konu yeni değil ve tahminler bu bilinenlere göre yapıldığından, önümüzdeki dönemde enflasyonun sorun olarak kalmaya devam etmesini bekliyoruz. Özellikle fiyatlamalarda dolar endeksinin 89.50-90.50 bandını ne yönde kıracağı önemli olacak. Bugün içeride sanayi üretimi ve TCMB beklenti anketi, ABD’de ise Michigan Universitesi güven endeksi yayınlanacak. İçeride iyimserliğin ana sebebi NATO öncesi beklentiler, bu nedenle fiyatlamaların iyimser şekilde devamını bekliyoruz.

BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak 1,450 üzerindeki kapanışları olumlu değerlendiriyoruz. 1,480-1,500 direnç bölgesi iken 1,445-1,430 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz. Sektörel bazda mali sektörü beğenmeye devam ediyoruz.

Piyasalarda CDS takip edilecek

Günün önemli şirket haberleri 11/06/2021

Piyasalarda yükseliş eğilimi devam edecek

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)