E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü yoğun veri akışında---

Piyasaların gözü yoğun veri akışında

Piyasaların gözü yoğun veri akışında
24 Kasım 2020 - 09:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan analizde Borsa İstanbul’un bugün pozitif açılış yapması öngörülüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,73 değer kaybederek günü 1.314 puandan tamamladı. Toplam hacmi işlem 33,6 milyar lira gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,46 ve holding endeksi yüzde 0,65 değer kaybettiği günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,25 ile gayrimenkul Yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren bankacılık sektörü olduğu görüldü.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı. Kapanışta, yazı FTSE 100 endeksi yüzde 0,28, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,08, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,07 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,02 düşüş gösterdi.

ABD borsaları günü yükseliş ile tamamladı. Kapanışta, Dow Jones endeksi% 1,12, S&P 500 endeksi% 0,56 ve Nasdaq endeksi% 0,22 değer kazandı.

Bugün, Yurtiçinde İmalat Sanayi sektörüne süt veriler ve Hazine ihaleleri takip edilecek. Global Piyasalarda Almanya Büyüme ve IFO İş Dünyası Güven Endeksi, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın açıklamaları izlenecek. Günün, FOMC Komite Üyelerinden Bullard ve Williams'ın açıklamaları önemini korumaya devam ediyor.

Yeni işlemde, küresel salgına süt aşı çalışmalarının hız kazanmasının risk iştahını desteklemesine rağmen Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks / endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlama davranışlarında kısa vadede ayrışmalara giriliyor ...

Manşette Bir Çıkanlar
• Avrupa Birliği Brexit Müzakerecisi Michel Barnier Brexit ile ilgili olarak Avrupa Birliği ve İngiltere arasındaki temel görüşılıklarının devam ifade etti.
• ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Amerika'da üret' sloganıyla hayata geçirmek istediği politikaları, görev döneminin sonunda somut bir karşılık bulduğu açıklandı. Tayvanlı elektronik şirketi Foxconn, Google mesaj için üretimi ABD Wisconsin'deki fabrikasında planlıyor. (Kaynak: Bloomberg)
• ABD'nin yeni dışişleri bakanı belli oldu. Joe Biden, Anthony Blinken'i Dışişleri Bakanlığı'na atadı. (Habertürk)
• İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgınıyla mücadele ederek hayata geçirilen karantinanın 2 Aralık'ta sona ereceğini ve ardından da bahara kadar üç aşamalı bir planın uygulanacağını açıkladı.
• ABD'nin yeni dışişleri bakanı belli oldu. Joe Biden, Anthony Blinken'i Dışişleri Bakanlığı'na atadı. (Habertürk)
• Trump yönetimi görev döneminin rapor gelirken Çin konusunda bastırmaya devam ediyor. Burada belirtilen Trump yönetimi, bazı Batılı ülkeler ile Çin'e karşı ortak bir birliktelik oluşturmayı hedeflediği belirtildi. (Kaynak: WSJ)
• Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, değerlendirmelerde, "Aşı denemelerinden gelen son haberlerle, bu uzun ve karanlık kanalın (tünelin) sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor." İfadesine yer verdi.
• FED Başkanı Powell, Senato Bankacılık Komitesi Görüşmeleri 01 Aralık'ta ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile ABD emekine destek yasası konusunda değerlendirmede bulunacağı açıklandı.
• Haftanın ikinci işlem gerçekleştirme, global piyasalarda işlem gören endekslerde risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul'un bugün açılış açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde sınıf metodolojide: 0-2,0 puan aralığı, 2,0-4,0 puan aralığı hafif alıcılı, 4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı, -2,0-- 4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Günün önemli şirket haberleri 24/11/2020

Endekste olumlu görünüm korunuyor…

Geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Borsada pozitif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)