E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaların gözü üç silahşörlerde---

Piyasaların gözü üç silahşörlerde

Piyasaların gözü üç silahşörlerde
05 Kasım 2015 - 09:39 borsagundem.com

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. hazırladığı günlük piyasa bülteninde Yellen, Fischer ve Dudley'in açıklamalarına dikkat çekti.

Yellen’in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler komitesinde yaptığı sunumda, bankacılık kesiminin güçlü olduğu vurgusunu yaptı. Tabir yerinde ise ser verdi ama sır vermedi… Şimdi gözler Fischer ve Dudley’in açıklamalarında…
    
Faiz artırımında karar beklentisinin sonuna geldiğimiz bugünlerde piyasalarda bir yanda “Yok
Fed faiz artıramaz” beklentisi, diğer taraftan “Aralık ta sözünü tutar ve sembolikte olsa artırıma başlar” diyen görüşler, muhtemelen bugün sahnede yerlerini alacak olan diğer önemli Fed başkanları Stanley Fıscher VE W.C. Dudley konuşmasından bu konuya dair satır aralarından sonuçlar çıkarmaya çalışacaklar.
    
Geçtiğimiz ay Amerika tarafında zayıf gelen veriler sonrasında bu haftaki Tarım Dışı İstihdam rakamı faiz artırımı konusunda piyasalara yön gösterici olabilir.
   
Beklentilerden iyi gelecek olan bir Tarım Dışı İstihdam rakamı, Fed’in faiz artırabilme ihtimalini kuvvetlendirebilir. Ancak öte yandan istihdamdaki artışa rağmen ücretlerde artışın gerçekleşmemesi, ortalama saatlik kazançlara baktığımızda durumun çokta iç açıcı olmadığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. 
Tarım Dışı İstihdam rakamı öncesinde bize göre önemli olan, ABD özel sektör istihdam verisinin beklentilere yakın artış göstermesi sonrasında, Eylül ayı verisinin aşağı yönlü revize edilmesi, piyasalardaki karışık seyrin başlıca göstergesi. Ancak bu durum Dolar, Dolar endeksi ve Euro/Dolar paritesi üzerinde biraz daha etkisini net gösterdi.
   
Bir başka göstergemiz olan S&P500 endeksinde ise 2.100 puan üzerinde olan seyir, bu olumsuzlukların içerisinde bizim gibi gelişmekte olan piyasalar için umut kaynağı olmaya devam ediyor.
 
Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(A1 Capital Menkul)
   
"Amerikan 10 yıllık tahvil faizlerinin Tarım Dışı İstihdam verisi öncesinde yeniden 2,08’li
seviyelerden 2,22 seviyelerine yükselmesi ise dikkatle takip ettiğimiz bir data.
Özetle Tarım Dışı İstihdam verisi piyasalarda dalgalanmanın ya da pozitif yönde
hareketlenmenin baş aktörü olacaktır. Bununla birlikte, 3 Silahşörler olarak adlandırdığımız Yellen, Dudley ve Fischer’in yapacağı konuşmalarda, öne çıkan başlıklar yeni rehberlerimiz olacak.
  
Bugünün geneline baktığımızda yeniden 1.09 seviyesinin altına gerileyen Euro/Dolar paritesi ve 2.85’in üzerine çıkan Dolar kuru ve bunların Dolar endeksi ile de destekleniyor olması, hisse senedi tarafında gelebilecek olası satışlar için dikkat etmemiz gereken datalar.
   
Pazartesi başlayan yükseliş Salı günü yerini satışlara bırakmıştı Çarşamba günü yeniden Doların gerilemesi ile başlayan yükseliş, Bist100 endeksinin kritik seviye olarak adlandırdığımız 83.700 puanın biraz altında kapanışını gerçekleştirmişti. Seans bitiminden sonra hareketlenen Dolar, Bist100 endeksindeki bu yükselişleri sınırlayabilir ve satış baskısını artırabilir. " 

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)