E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasaların gözü kulağı Enflasyon Raporu'nda---

Piyasaların gözü kulağı Enflasyon Raporu'nda

Piyasaların gözü kulağı Enflasyon Raporu'nda
28 Ekim 2020 - 08:30 borsagundem.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili öncesi yarım gün açık olacak yurt içi piyasalar, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak olan yılın son "Enflasyon Raporu"nu kilitlendi.

TCMB Başkanı Murat Uysal'ın sunumuyla açıklanacak olan raporda yıl sonu enflasyonu için son tahminler yer alacak. Temmuz ayında yayımlanan son raporda enflasyonun 2020 yılı sonunda yüzde 8,9, 2021 yılı sonunda ise yüzde 6,2 olarak gerçekleşeceği öngörülmüştü. Sunum sonrası Uysal'ın son toplantıda gösterge faizin değişmemesi ile ilgili sorulara vereceği yanıtlar piyasalar tarafından yakından izlenecek.

"Enflasyon Raporu" sunumu saat 10.30'da başlayacak.

Merkez Bankası, 22 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini de bugün saat 14.00'te yayımlayacak.

Günün tek önemli verisi TÜİK tarafından açıklanacak olan ekonomik güven endeksi olacak. Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen ekonomik güven endeksi geçen ay 88,5 puan olarak açıklanmıştı.

Yurt Dışı Piyasalar

ABD'de bugün çok önemli bir veri bulunmazken, piyasalar MBA mortgage verileri (14.00), öncü mal ticaret dengesi (15.30) ve DOE petrol stokları (17.30) verilerini izleyecek.

Kanada Merkez Bankası(BoC) faiz kararını açıklayacak (17.00). Piyasalarda beklenti faizin yüzde 0,25 olarak tutulacağı yönünde. Banka son 4 toplantısında faizde bir değişikliğe gitmedi.

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

New York borsası karışık seyirle kapandı

Avrupa borsaları günü kayıpla kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K228 Ekim 2020 12:09

    NE GÜZEL BİR EKONOMİ VE MERKEZ BAŞKANI VAR ALLAHIM ADAMLARIN DEDİĞİMIH GİBİ DİMDİK..........BİDE DEMİŞ 20 YIL ÖNCESİNDAHA GÜÇLÜYÜZ DİYE......20 YIL ONCE DOLAR 1.5 LIRA IKEN ASGARI UCRETLI 15 ALTIN ALIRDI..........NE YEDİNİZ İÇTİNİZ............YALANCILAR........

  • manevra 28 Ekim 2020 09:59

    TL nin değeri eriyor mum gibi...enflasyon raporuna bakarsan herşeyin fiyatı yerinde saymış.. yukardan emir gelsin enflasyonu eksi hane çıkarmazlarsa bişey bilmiyorum :)

  • GÜMLET28 Ekim 2020 09:13

    Vay anasına sayın seyirciler,,gözümüz kulağımız raporda imiş , ayakkabı bağı,kürdan,cetvel,çay kaşığı,mendil,,,Muahahaaaaaaa

  • amanin amanin28 Ekim 2020 09:10

    Askıda ekmek var ya o yeter bize, gerisi boş...