E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü Fed'in faiz kararında---

Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında
28 Temmuz 2021 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 19.761 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 51 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Salgının kontrol altında tutulmasını tedirgin edici seviyede vaka sayılarına ulaştık. Bunu durduracak olan göstereceğimiz iradedir. Tedbirlere uyup aşınızı olun.

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden kopuk ve sadece Rum tarafının görüşlerini yansıtan açıklamaların Türkiye açısından bir değeri ve hükmü olmadığını bildirerek Avrupa Birliği’nin Maraş konusunda yaptığı açıklamayı kınadı.

IMF, Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini %6,0’dan %5,8'e, 2022 büyüme beklentisini ise %3,5’ten %3,3'e düşürdü.

Avrupa Birliği'nde 18 yaş üzeri kişilerin %70'ine en az bir doz aşı yapıldı.

KKTC Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesince alınan ilave Covid-19 tedbir kararlarının uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Nisan 2021'den bu yana yürürlükte "kapalı otel turizmi" uygulaması, 10 Ağustos 2021'den itibaren yapılamayacak.

Avustralya'nın Sydney kentindeki Covid-19 yasakları 4 hafta uzatıldı.

İstanbul havalimanlarında bayram dönüşünde yolcu ve uçuş rekorları kırıldı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Fed Faiz Kararı açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bayram tatili sonrasında piyasalar delta varyantına daha da çok odaklandı. Delta varyantına bağlı vaka ve ölüm sayılarının hızla artması paniğe neden oluyor. Piyasalarda gözler delta varyantının ekonomilere etkisini gözlemleyecekken, tekrar bir kapanma olayının başlaması endişe yaratıyor. Fakat aşılanmaların hızlanması ve aşıların varyantlar üzerinde oldukça etkili olduğunun söylenmesi bir miktar baskıyı hafifletiyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak hafif satıcılı başlangıç yaparken, gün içinde yurtdışı piyasalardan pozitif ayrıştı. 9 günlük bayram tatili öncesinde piyasadan çıkan paranın bir kısmının piyasaya girdiği gözlemlenirken, haber ve veri akışının olmaması BİST100 endeksinde tepki alımlarını hızlandırdı. Özellikle ulaştırma ve demir çelik sektörü payları endeksin pozitifliğini korudu. BİST100endeksi günü %0,77 oranında yükselişle 1.359 seviyesinden tamamladı.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Salı günü 1.448 - 1.478 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.475 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.333 azalarak 564.454 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1477 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.495’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.525 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.455 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.485 ve 1,495 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.465 ve 1.455 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatlarında ‘stoklu’ yükseliş

Altın, doların zayıflığından kazandı

Asya borsalarında kayıplar sürüyor

Bitcoin'in fiyatı yeniden 40 bin doları aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)