E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü FED'de---

Piyasaların gözü FED'de

Piyasaların gözü FED'de
16 Haziran 2021 - 09:41 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, endeksin güne hafif satıcılı bir görünümle başlamasını bekleniyor.

Küresel piyasalar açısından haftanın en önemli beklentisi olan Fed toplantısı ve ardından Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları bu akşam takip edilecek. Fed’den bu toplantıda herhangi bir politika değişikliği beklenmese de yapılacak açıklamalar kritik olacaktır. Özellikle son dönemde zaten yüksek olan beklentilerin de üzerinde gelen enflasyon rakamlarına Fed’in bakışı önemli olacaktır. Fed öncesi 15:30’da ABD inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri açıklanacak. İçeride bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

21:00 ABD – Fed FOMC Toplantısı Önem: Yüksek 

21:30 ABD – Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.457 ile 1.432 puanları arasında dalgalanarak günü %0,80 kayıpla 1.443 puandan tamamladı. Küresel ölçüde piyasalarda Fed’e odaklanılmış şekilde karışık bir tablo mevcut. Dün ABD endekslerinde sınırlı kayıplar yaşanırken bu sabah bu endekslerin vadelilerinde yataya yakın karışık bir görünüm mevcut. Avrupa tarafı bugün hafif satıcılı bir açılışı işaret ediyor. Asya’da ise ağırlıklı ekside olmak üzere karışık bir tablo var. Dolar/TL, dün endeks kapanışındaki rakamlara yakın bir şekilde 8,55 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne hafif satıcılı bir görünümle başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Uzun süredir güçlü direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz 1.462’nin üzerinde kapanışlar gerçekleştiremeyen BIST 100’de dün düzeltme hareketleri etkili oldu. Endeksin kapanışı dün bahsettiğimiz son yükselen trendin de bulunduğu 1.445 – 1.440 aralığı içinde gerçekleşti. Bugün de bu bölge ile dün görülen en düşük seviye olan 1.432 önemli olacak. Bu seviyelerin altında teknik baskının şiddetlenmesi ve mart ayında başlayan ana yükselen trendin de bulunduğu 1.400 civarına kadar olabilecek yeni bir hareket beklenebilir. Yukarıda ise 1.462 artık çok daha güçlü bir direnç seviyesi konumuna geçmiş oldu. Burası herhangi bir nedenle geçilecek olur ise yukarı yönlü hareket yeni bir ivme kazanacaktır

Günün önemli şirket haberleri 16/06/2021

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

Formet ve Safkar Ege Soğutmacılık sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)