E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü bugün TCMB'de olacak---

Piyasaların gözü bugün TCMB'de olacak

Piyasaların gözü bugün TCMB'de olacak
17 Haziran 2021 - 07:42 borsagundem.com

info tarafından hazırlanan günlük bültende, dün Fed'in faiz kararına odaklanan yatırımcıların bugün ise Merkez Bankası'nın faiz kararına göre yön bulacağı bildirildi.

Geçtiğimiz işlem günü piyasalar Fed Faiz Kararına ve Fed’in yapacağı açıklamalara odaklandı. Fed piyasa beklentisine paralel faizlerde değişikliğe gitmedi.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel hafif satıcılı başlangıç yaptı. Volatilitenin yüksek olmadığı işlem gününde Putin – Biden arasındaki görüşme ve bu görüşmeden çıkacak mesajlar beklendi. BİST100 endeksi günü %0,78 oranında 1.431 seviyesinden tamamladı.

Bugünün en önemli gündem maddesi saat 14:00’da açıklanacak TCMB Faiz Kararı olacak. TCMB’den faiz değişikliği ön görmemekle birlikte, son yapılan faiz açıklamalarının ardından bu toplantının öneminin daha da artığını düşünüyoruz.

Fitch, küresel görünüm raporunda Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahminini %6,7’den %6,3’e indirdi. İç talep ve ticaret dengesinde iyileşme görüldüğünü belirten Fitch, kredilerde yavaşlama olduğunu ifade etti. Bu yılın ikinci yarısında turizmde toparlanma beklediğini aktaran kurum, enflasyon için ise yıl sonu %15,5'lik bir tahminde bulundu.

ABD Hazine Bakanı Yellen ABD ekonomisinin güçlü bir toparlanma yolunda olduğunu belirtti. Ayrıca Yellen, enflasyonu çok dikkatli izleyip ve ciddiye aldıklarını, enflasyonda mevcut ani artışın, kapanan ekonominin yeniden açılmasının zorluğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Yellen, enflasyonu geçici gördüğünü tekrarladı. Enflasyonda zamanla gerileme beklediğini de belirtti.

Powell'ın enflasyon uyarısı hisselerde satış baskısı yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)