E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü ABD tarım dışı istihdam verisinde---

Piyasaların gözü ABD tarım dışı istihdam verisinde

Piyasaların gözü ABD tarım dışı istihdam verisinde
06 Mayıs 2016 - 09:02 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, ABD'de bugün açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisine çevrildi

Asya hisse senetleri, ABD'de gösterge faizin görünümünü şekillendirebilecek istihdam verisi öncesi, düşerken ve Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye yönelirken, yen değer kazandı. Avustralya doları, ülke merkez bankasının enflasyon tahminini düşürmesinin ardından düşerken, tahviller güç kazandı.

Finans ve enerji hisseleri, Japonya'da 3 günlük tatilin ardından hisse senetlerinin Pazartesi gününden bu yana ilk işlem gününde değer kaybetmesiiile birlikte, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti. Yen 31 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazanırken, Aussie olarak da adlandırılan Avustralya para birimi en kötü performans gösteren paralardan biri oldu. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed yetkililerinin Haziran ayında faiz artırımının mümkün olduğunu söylemesinin desteği ile, son altı ayın en güçlü haftalık kazancına yöneldi. ABD ham petrolü son bir ayın ilk haftalık kaybına hazırlanırken, sanayi metalleri 2013'ten bu yana en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirmeye yöneldi. Avustralya'nın üç yıl vadeli tahvillerinin faizi rekro seviyeye geriledi.

Günün önemli şirket haberleri - 06.05.2016

Küresel hisse senetlerindeki geri çekilmesi, dünya ekonomisindeki kırılganlığı işaret eden veriler ile birlikte, Mayıs ayının ilk haftasında hızlandı. Avustralya Merkez Bankası, bu ay, enflasyon tahminlerini düşürmede Avrupa Merkez Bankası'na katılırken, Japonya Merkez Bankası geçen hafta yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için belirlediği zamanı daha ileriye attı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin 200,000 artmasını bekliyor. Bu veri Mart ayında 215,000 artmıştı.

Elinde dolar olan siyasi krizi fırsata çevirdi

Mizuho Securities kıdemli teknik analisti Yutaka Miura, "Uzun tatillerin arasında ABD istihdam verisi var, bu nedenle ne alıcı ne de satıcıların pozisyona girmeyecek olmasından dolayı, muhtemelen bekle-gör tutumu güçlü olacak" dedi ve "Yendeki güçlenme mola vermiş görünüyor. Ancak bu durum istihdam verisinden sonra değişebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Tarım Dışı İstihdam ve ABD Ekonomisindeki Yeri

Dört bölgesel Fed başkanı, bu hafta yaptıkları açıklamalarda, Haziran ayında faiz artırımına gidilebileceği olasılığını işaret etti. Ancak bu durum türev ürünleri traderları tarafından destek bulmuyor. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları, gelecek ay faiz artırımı olasılığını yüzde 10 civarında görüyor. Bu olasılık bir ay önce yüzde 20 seviyesindeydi

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saai ile 12:12'de yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)