E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaların FED öncesi yatay olması bekleniyor---

Piyasaların FED öncesi yatay olması bekleniyor

Piyasaların FED öncesi yatay olması bekleniyor
01 Şubat 2017 - 09:29 borsagundem.com

BIST 100 Endeksinin bugün FED toplantısı öncesinde genelde yatayda hareket etmesini beklemekteyiz

DÜN NE OLDU? 

BIST YATAY HAREKET ETTİ… 

BIST 100 Endeksi önemli bir gündem maddesinin olmadığı günde yatay hareket günü %0,1 artışla 86,296 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi değişmezken BIST Sanayi Endeksi dün %0,3 yükseldi. BIST 100 Endeksinde genel olarak Aralık ayı başında başlayan ve Ocak ayında güçlenen yükseliş eğilimi sürmekte. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

FED TOPLANTI SONUÇLARI BEKLENİLECEK… 

BIST 100 Endeksinin bugün FED toplantısı öncesinde genelde yatayda hareket etmesini beklemekteyiz. FED’in Aralık ayındaki 25 baz puanlık faiz artırımının ardından bugünkü toplantıda herhangi faiz artırım kararı beklenmiyor. Bloomberg anketine göre faiz artırım olasılığı Şubat toplantısında %14, Mart toplantısında %34 ve Haziran toplantısında %70 seviyesinde bulunuyor. 

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %24 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 1,160 milyon TL net kar (beklenti 1,106 milyon TL)  açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise, %49 artışla 5,071 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

AKBNK…Nötr… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %19 artışla beklentilere paralel bir şekilde 1,085 milyon TL net kar (beklenti 1,086 milyon TL) açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise, %51 artışla 4,529 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP) 

GARAN/ISCTR/VAKBN/YKBNK…Sınırlı Negatif… Standard and Poor’s, 4 bankanın da kredi görünümünü durağandan negatife çekildiğini bildirdi. (Bloomberg HT) 

CEMTS…Nötr… Şirket, yığma ısıl işlem fırının montajının tamamlandığını, testlerinin devam ettiğini ve fırının Şubat ayında devreye alınmasının planlandığını duyurdu. Ayrıca, kontinü ısıl işlem fırınının ise, demonte şekilde ekipman sevkiyatlarının devam ettiğini ve 2017 yılı 3. çeyreğinde devreye alınmasının planlandığı belirtildi. (KAP) 

Endeks Değişikliği… HURGZ, ALCTL, EGSER ve TKNSA hisselerinin, 2 Şubat 2017 tarihinden itibaren BIST Yıldız Endeksi’nden çıkarılıp BIST Ana Endeksi’ne dahil edildiği; HEKTS ve SASA hisselerinin ise, BIST Ana Endeksi’nden çıkarılıp BIST Yıldız Endeksi’ne dahil edildiği bildirildi. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 106,850 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın bugün, önemli bir gündem maddesinin olmamasından dolayı 106,5-107,5 bandında hareket etmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Dün doların dünya genelinde değer kaybetme eğilimi ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri birçoğu dolar karşısında değer kazandı. Söz konusu seyir eşliğinde Türk Lirası’nda sınırlı pozitif ayrışma dün de devam etti. USDTRY kontratı dünü %0,1 değer kazancı ile 3,7903 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların zayıf seyri ve piyasalarda yer edinen Trump dönemine ilişkin belirsizliğin yarattığı endişeler güvenli liman niteliğindeki altına talebi artırdı. Altın dün 1215 seviyesine kadar yükseliş kaydetti.  Altın kontratı ise dünü %1,5 değer kazancı ile 1215 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların zayıf seyri gelişmiş ülke para birimleri tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Bununla birlikte Avrupa’da beklentilerin üzerinde açıklanan veriler de euronun yükselişine destek oldu. EURUSD kontratı ise dünü %0,6 değer kazancı ile 1,0709 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)