E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları yoğun veri akışı bekliyor---

Piyasaları yoğun veri akışı bekliyor

Piyasaları yoğun veri akışı bekliyor
05 Kasım 2021 - 13:02 borsagundem.com

Merkez Bankaları ve bilançolarla yoğun geçen Kasım ayını ilk haftasından sonra ikinci haftada da piyasaları yine yoğun veri akışı bekliyor. Fiyatlamalarda oynaklık sürebilir.

Gelecek hafta yurt içinde işgücü rakamları, ödemeler dengesi, sanayi üretimi ve Hazine ihaleleri gibi önemli gündem maddeleri bulunuyor.

Yurt dışında Çin ve ABD'den gelecek enflasyon rakamları öne çıkıyor.

8 KASIM PAZARTESİ

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).

Hazine, 13 ay vadeli kuponsuz tahvil için ihaleye çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranları, ortalama maliyeti ve vadesi ile ilgili rakamları yayımlayacak (17.30).

Asya piyasalarının yakından takip edeceği Çin Komünist Partisi Genel Toplantısı başlayacak. Toplantı 11 Kasım'a kadar devam edecek.

Asya-Pasifik ülkelerinin bakanları Yeni Zelanda'daki APEC Zirvesi'nde bir araya gelecek. Zirve 14 Kasım'a kadar sürecek.

Avrupa'da önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi takip edilecek. Endeks Ekim ayında 16,9 seviyesinde gelmişti.

Avrupa'da olduğu gibi ABD'de de önemli bir veri bulunmuyor. Piyasalar 3 yıllık tahvil ihalesini takip edecekler.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları enflasyon, mali strateji, dijital euro, firmaların ödeme gücü, bankacılık birliği konularını görüşecek (17.00).

Boston Fed Geçici Başkanı Kenneth Montgomery (18.00), Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker (20.00), Chicago Fed Başkanı Charles Evans (21.50), günün konuşma yapacak merkez bankası yetkilileri olacak.

9 KASIM SALI

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor. Hazine'nin gerçekleştireceği ihaleler piyasalar tarafından takip edilecek gündem maddesi olacak. Hazine, 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Sabit kuponluda bir önceki faiz yüzde 18,94, TLREF'e endekslide yüzde 5,19 olmuştu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü bütçeleri görüşülecek.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2021 yılı ilk 9 aylık döneme ilişkin konsolide finansal sonuçlarını gönderme işlemleri tamamlanacak.

Asya piyasaları Japonya'dan gelecek cari denge ve banka kredileri verileriyle güne başlayacak (02.50). Japonya'nın 30 yıllık tahvil ihalesi de piyasalar tarafından takip edilecek.

Almanya ve Fransa'dan gelecek ticaret rakamları, Avrupa'nın ilk önemli verileri olacak (10.00, 10.45). Almanya ZEW Endeksi ise günün ön öne çıkan verisi olarak takvimde yer alıyor. ZEW Beklenti Endeksi son olarak 22,3, Cari Koşullar Endeksi ise 21,6 puan olmuştu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot açıklama yapacak (14.50).

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, UBS Avrupa Konferansı Merkez Bankacılığı Paneli'nde konuşma yapacak (15.00).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve banka denetçisi Andrea Enria, ECB Bankacılık Denetimi Forumu'nda konuşacak (16.00).

Avrupa Birliği(AB) Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Günün en önemli verisi ise ABD'den gelecek. ABD'de Ekim ayına ilişkin üretici fiyatları açıklanacak. Üretici enflasyonu bir önceki ayda  aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 8,6 artış göstermişti (16.30).

ABD'de diğer veri ise NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Endeksi olacak (14.00). 10 Yıllık tahvil ihalesi de takip edilecek gündem maddesi olarak yer alıyor. Bir önceki ihalede faiz yüzde 1,584 olmuştu.

10 KASIM ÇARŞAMBA

TÜİK tarafından işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri açıklanacak (10.00). Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 12,2 olarak açıklanmıştı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

Günün ilk saatlerinde ABD'den API petrol stokları gelecek (00.30).

Asya piyasalarının açılışıyla Güney Kore işsizlik oranı (02.00), Japonya para arzı (02.50) verileri takip edilecek.

Asya'nın en önemli verisi ise Çin tarafından gelecek. Çin'in tüketici ve üretici enflasyon verileri aynı saatte ekranlara düşecek. Ülkede tüketici fiyatları bir önceki ay aylık değişim göstermezken, yıllık yüzde 0,7 artmıştı. Üretici fiyatları ise aylık yüzde 1,2, yıllık yüzde 10,7 artış göstermişti.

Asya'dan gelecek son veri ise Japonya Ekonomi Gözlemcileri Endeksi olacak (08.00).

Fransa'nın işsizlik oranı Avrupa'da takip edilecek en önemli veri olacak (09.30).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Frank Elderson, Bankacılık Denetimi hakkında değerlendirmelerde bulunacak (12.30).

ABD'de üretici fiyatlarının ardından tüketici fiyatları piyasalar tarafından yakından takip edeceği veri olacak. Bir önceki ay tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,4 artış göstermişti. Ekim ayı rakamları enflasyondaki artışın devam edip etmeyeceği açısından piyasalar tarafından merakla izlenecek (16.30).

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları (15.00), işsizlik başvuruları (16.30), toptan stoklar (18.00), DoE petrol stokları (18.30) ve doğal gaz stokları (12.00) olacak.

Almanya'nın 10 yıllık, İngiltere'nin 10 yıllık enflasyona endeksli, ABD'nin 30 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

11 KASIM PERŞEMBE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) yurt içinde haftanın en önemli verisi olan ödemeler dengesi rakamlarını açıklayacak. Cari işlemler dengesi Ağustos ayında 528,0 milyon dolar fazla vermişti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son enflasyon raporu sunumunda cari fazlanın sürdürülmesiyle uzun soluklu fiyat istikrarını yakalamanın mümkün olacağını söylemişti (10.00). Foreks anketinde cari fazla beklentisi 1,32 mliyar dolar seviyesinde oluştu.

TÜİK kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini yayımlayacak (10.00).

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bütçeleri görüşülecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Asya tarafında Japonya'dan gelecek üretici fiyatları, Avustralya'dan gelecek istihdam rakamları yakından izlenecek (02.50, 03.30).

Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek önemli verilerle açılacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık ve dönemsel GSYH, dış ticaret, işletme yatırımları verilerin aynı saatte ekrana düşecek (10.00).

Aynı saatte Almanya'dan final tüketici fiyatları verileri gelecek.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" açıklanacak.

12 KASIM CUMA

Haftanın son günü TÜİK'ten önemli veriler gelecek. Sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri aynı saatte yayımlanacak (10.00). Ağustos ayında sanayi üretimi aylık yüzde 5,4, yıllık yüzde 13,8 artış göstermişti.

Aynı gün TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak. Ekim ayı anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 13,91 olarak belirlenmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçeleri görüşülecek.

Asya'da önemli bir verinin olmadığı günde, Avrupa'da Euro Bölgesi sanayi verisi izlenecek (13.00).

ABD'de ise Michigan Tüketici Güven Endeksi, JOLTS açılan iş sayısı (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) verileri bulunuyor.

New York Fed Başkanı John Williams, konuşma yapacak (20.10).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)