E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları gelecek ay testler kurtaracak---

Piyasaları gelecek ay testler kurtaracak

Piyasaları gelecek ay testler kurtaracak
01 Nisan 2020 - 14:43 borsagundem.com

Korona virüs salgınının yıkıcı etkisiyle küresel piyasalar ilk çeyreği rekor kayıplarla kapattı. Fakat uzmanlara göre test sayılarının artması dünya ekonomisini kurtarabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 ilk çeyreği %20 oranında bir düşüşle kapayarak 2008’in dördüncü çeyreğinden bu yana en kötü çeyreğini geçirmiş oldu. Bu çeyrekteki düşüş endeksin tarihi boyunca yaşadığı dokuzuncu en kötü çeyreği ve en kötü ilk çeyreği olarak kayıtlara geçti. Bu düşüşün sorumlusu olarak 861 binin üzerinde vaka sayısıyla dünya çapında şehir kapatmalarına neden olan küresel sağlık krizi korona virüs olarak gösteriliyor.

Fakat bu durum ay sonunda değişebilir. Finans şirketi Citi’nin küresel sağlık, strateji ve ekonomi birimlerinin raporuna göre hükümet ve sağlık şirketleri çalışabilir yaştaki ABD vatandaşlarının %60’ına antikor testi sağlayabilecek duruma gelecek. Bu oran mayıs sonunda %95’e kadar yükselecek.

Citi’nin raporu antikor seviyesi değerlendirilen bireylerin minimum virüs yayma riskiyle tekrar işbaşı yapabileceklerini öngörüyor. Bir süre sonra ABD’nin işgücünün %60’ını oluşturan 90 milyon çalışan işgücüne yeniden katılabilecek.

Citi analistleri “Kovid-19 için potansiyel tedavi stratejileri manşetlere çıksa da bizim inancımıza göre Kovid-19 salgınıyla baş etmek için teşhis tedaviye göre ekonomik ve tıbbi görünüm açısından çok daha önemli bir yerde bulunuyor” ifadelerini kullanıyor.

Bununla birlikte testlerin virüse bağışıklığı bulunanlara göre gözlemlenebilir antikor üretmeyi garanti etmemesi ve yanlış pozitif vermesi gibi sorunlar da önem arz ediyor.

Citi analistleri piyasalar açısından bakıldığında tekrar işe alımın kademeli yapılması gerektiğini ve bağışıklığı bulunan kişilerin işe alımıyla başlamanın daha güvenli bir ortam oluşturacağını belirtiyor. Çalışmanın tekrar başlamasıyla bazı Asya ekonomilerinde olduğu gibi her şeyin tekrar yoluna girmesi sağlanabilir.

Analistler, %20'lik işsizlik oranının ilaç endüstrisi üzerindeki etkisini de modellediler. Bunun tıp alanındaki hisselere etkisinin %30’dan daha fazla olması beklenirken hisselerdeki düşüş halen %15 ile %30 civarında. Citi analistlerine göre tıbbi öncelikli şirketler arasında Roche, Sanofi, AstraZeneca ve Bristol-Myers Squibb göreceli olarak en az risk gösteren hisseler

Wall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği

 

Buffett ucuz hisselere yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüse kara02 Nisan 2020 01:17

    Rtalb i almak satmak suç oluyor çünkü dünyayı koranadan kurtaramaya çalışıyor.üretimini ikiye katladı.telefonla alınmak satmak bir metreden iğneye iplik geçirmek gibi

  • sedat01 Nisan 2020 22:44

    Test mest hikaye bu virüs işi ağababalar ne zaman bitecek derse o zaman biter.

  • battal boy01 Nisan 2020 21:52

    Rtalb nın suçu neydi 1 ay ceza nedir banka yok internet yasağı nedir giden kağıdın önü niye kesilir...ha tabi treni kaçıran palalar yakalasın diye dimi...

  • Yorum01 Nisan 2020 15:26

    Tıbbi yatırımları olan test kiti üreten rta cezalı tek ayak üstünde bekletiliyor

  • abuzer çırmık01 Nisan 2020 15:17

    b.k kurtarır bu ilke en az 5 sene kendine gelmez

  • Yorum01 Nisan 2020 15:04

    Türkiyede test kiti yapan ihrac eden öcü muamelesi yapılıyor